Nieuwe ronde nieuwe kansen Rood Zwart Baflo

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nieuwe ronde nieuwe kansen is datgene wat telt in veel competities van het amateurvoetbal. Dit weekend staan namelijk in veel gevallen de eerste speelronde van de tweede periode op het programma. Dat geldt ook voor zaterdag 5B waarin zich zaterdag ‘mijn’ OC- duel zich afspeelt. Zaterdag gaat de reis namelijk naar Baflo waar Rood Zwart Baflo het gaat opnemen tegen rode lantaarndrager Jistrum.

logo
Vorige week zaterdag zag ik de Bafloërs in Zoutkamp in actie tegen Zeester waar Rood Zwart Baflo toen met 0-4 won. Op die zaterdag keek RZB-trainer Marcel Schaap al een beetje vooruit naar de tweede periode. In de tweede periode komen de Bafloërs alleen maar ploegen tegen die lager op de ranglijst staan. Rood Zwart Baflo staat op dit moment op een vierde plaats. Een misschien iets wat teleurstellende vierde plaats maar niet wanneer je ziet dat de ‘rood/zwarten’ al tegen de nummers 1 t/m3 heeft gespeeld en ook nummer 5 al als tegenstander heeft getroffen. Tegen deze vier ploegen werden er maar weinig punten in de wacht gesleept. De duels tegen Harkema Opeinde en GSVV gingen namelijk verloren en leverden de duels tegen Boornbergum en Kootstertille twee keer een gelijkspel op.

Om echt bovenin mee te doen zullen deze vier duels Rood Zwart Baflo dus in de return meer punten moeten opleveren. Iets wat zeker mogelijk moet zijn. Dat geldt ook voor de vijf duels die de formatie van Marcel Schaap tot aan de winterstop nog te gaan heeft. Op papier mag dat geen probleem zijn maar het in de voetballerij weet je het maar nooit. Maar dat er in de tweede periode voor Rood Zwart Baflo kansen liggen staat als een paal boven water. Zaterdag komt Jistrum dus als eerste tegenstander in de tweede periode naar Baflo. De Friezen hebben dit seizoen nog niet een keer gewonnen of gelijkgespeeld en staan dus troosteloos onder aan in 5B. Iets waar na zaterdag zeer waarschijnlijk geen verandering in gaat komen. Want Rood Zwart Baflo moet zeker in staat worden gezien om met een ruime zege aan de tweede periode te beginnen.