SES Toernooi in 2017 met Youthcup

Geschreven door Marcel Mooi op . Geplaatst in Prietpraat

De 27e editie van het SES Toernooi in Delfzijl zal plaatsvinden op zaterdag 27 mei 2017. Ook een dag later wordt er gevoetbald op Sportpark Centrum: dan organiseert Stichting Eemsdelta Sportevenementen de eerste editie van de SES Youthcup. 
 

Het SES Toernooi is dit jaar in een nieuw jasje gestoken met een nieuw bestuur, een nieuwe locatie (Sportpark Centrum) en nieuwe randactiviteiten. Stichting Eemsdelta Sportevenementen kijkt terug op een buitengewoon succesvol toernooi, dat op 4 juni werd gewonnen door Zeerobben uit Harlingen. De Friezen hebben al aangekondigd op 27 mei 2017 hun titel te komen verdedigen. De voorbereidingen op het 27e SES Toernooi zijn inmiddels in volle gang. SES werkt weer aan een mooi deelnemersveld met teams uit de hoogste regionen van het noordelijke amateurvoetbal.

Op zondag 28 mei 2017 organiseert SES de eerste editie van de SES Youthcup. Er wordt gespeeld in vier leeftijdscategorieën: onder de 8, onder de 9, onder de 10 en onder de 11 jaar. Clubs waarvan nu al zeker is dat ze één of meerdere selectieteams afvaardigen zijn onder andere GVAV Rapiditas, Be Quick 1887, NEC Delfzijl, Flevo Boys, het Duitse Germania Leer en de voetbalscholen van FC Groningen en SC Cambuur. Het deelnemersveld wordt nog verder uitgebreid. Het bestuur van de SES verwacht nog een aantal mooie clubs toe te kunnen voegen.