Nieuwe vragen Johan Roeders spelregelkampioenschap Groninger scheidsrechters online

Geschreven door Marcel Bellinga. op . Geplaatst in Prietpraat

Over voetbal wordt eindeloos gediscussieerd. En een onderwerp waarover de meeste discussies plaatsvinden is of de spelregels juist zijn toegepast. Maar zit dat nu precies? Wanneer geef je direct en wanneer indirect? Voor welke overtredingen staat een gele kaart? Wat moet je doen als een team aan het begin te weinig spelers heeft? Een uitstekende manier voor alle voetballiefhebbers om de eigen spelregelkennis te testen en te verbeteren is door mee te doen aan het Johan Roeders spelregelkampioenschap van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken op www.covsgroningen.nl.
Profielfoto van sv. groningen
Op www.covsgroningen.nl kunnen voetballiefhebbers op meerdere manieren hun spelregelkennis vergroten en bijhouden. Zo wordt er elke vrijdag de spelregelvraag van de week gepubliceerd, worden er artikelen met uitleg geplaatst, is er de handleiding spelregels te downloaden én wordt dus gestreden om het Johan Roeders spelregelkampioenschap. En wat dat laatste betreft zijn de vragen van ronde 2 én 3 van het seizoen 2016-2017 nu online te vinden. De vragen zijn samengesteld door spelregelgoeroe Klaas Smith uit Usquert. De spelregelstrijd is vernoemd naar een prominent oud-lid van de vereniging, die als grensrechter tijdens een wedstrijd in het betaalde voetbal overleed.

Iedere voetballiefhebber mag meedoen, lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken of niet. Er worden twee klassementen opgemaakt, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf vragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd wil de vereniging de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een leuke manier vergroten. De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.