Warrfum en Kloosterburen blijven zondag in evenwicht

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dit weekend staat competitieronde drie op het programma. Een speelronde die er voor zorgt dat ik zaterdag bij het tweede thuisduel van SIOS aanwezig ben en zondag de streekderby tussen Warffum en Kloosterburen op het programma staat.
                                
Na zaterdag Sauwerd bezocht te hebben is zondag Warffum ‘the place to be’ wanneer daar de strekderby tussen Warffum en Kloosterburen op het programma staat. Een echte streekderby mag je het duel tussen Warffum en Kloosterburen wel noemen want het is nooit een saaie wedstrijd. Vanaf het seizoen 1994-1995 tot aan nu werd het duel zes keer eerder in competitie verband gespeeld. Daarvan won de thuisclub drie keer, werd het een keer een gelijkspel en twee keer gingen de gasten met de drie punten naar huis waarbij de laatste overwinning voor Kloosterburen was in het seizoen 2010-2011 toen het duel in 0-6 eindigde. Voor beide teams staat zondag een tweede wedstrijd in deze competitie op het programma. Waar de Warffumers met een vrij weekend begonnen kon Kloosterburen zondag genieten van een vrije zondag. Een zondag die een groot aantal Kloosterbuursters naar Bedum bracht waar het duel Bedum-Eenrum op het programma stond.

Zowel Warffum als Kloosterburen behaalde in zijn eerste wedstrijd de volle buit. Kloosterburen won  tijdens de eerste speelronde met 4-1 van Farmsum en Warffum boekte zondag een nipte zege op Tynaarlo. Dat zorgt dat er direct al de nodige belangen op het spel staan. Want bij winst zal een van beide teams, samen met VVK dat het komend weekend vrij is, nog geen verliespunten hebben. Dat zorgt uiteraard voor een extra prikkel voor een extra prikkel wat deze streekderby eigenlijk niet nodig heeft. Want vreemd genoeg, het duel tussen beide teams is dat laatste jaren vaak een van op of net over het randje. Maar dat is iets wat bij een derby hoort waar bij heel veel derby’s allang geen sprake meer van is. Op CIX Live uitslagen spreekt men van een 2-1 zege voor de thuisploeg. Dat zou uiteraard kunnen maar ik denk dat beide teams te weinig voor elkaar onderdoen om er voor te zorgen dat er een zondag een winnaar komt in Warffum.