Duidelijke zege Noordpool op WVV.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Noordpool moest voor zijn seizoensopening naar Winschoten voor het uitduel tegen WVV. In Winschoten werd het een 1-4 overwinning voor de formatie van trainer Jur Smit die zag dat Mark Bos drie keer succesvol was.
Bron Ommelander Courant
In Winschoten moest Noordpool het om uiteenlopende redenen doen zonder Nick en Marco van den Berg, Chris Eleveld, Lucas de Jonge, Henk Puma en Jordy van der Velden. Dat zorgde dat Noordpool het duel moest starten met een aantal spelers dat normaal gesproken niet in de basis was verschenen. Maar al snel in de wedstrijd bleek dat er zaterdagmiddag aan de kant van de gasten een elftal stond dat duidelijk als een hecht team opereerde. Een team dat al snel in de wedstrijd door Mark Bos op 0-1 kwam. Nog voor de pauze kwam de thuisploeg toch weer terug in de wedstrijd en kreeg het zelfs een licht veldoverwicht. Maar gescoord werd er in de eerste helft door beide teams niet meer zodat de rust aanbrak met een 1-1 stand op het scorebord.

Na de thee waren het de bezoekers die direct weer het initiatief pakten en door een tweede treffer van Mark Bos al snel op een 1-2 voorsprong kwamen. Toen de kleine spits er niet veel later zelfs 1-3 van wist te maken was de strijd in Winschoten zo goed als gestreden. In de slotfase bepaalde Chariff Perdok de eindstand uiteindelijk op 1-4 in een wedstrijd waarin Jur Smit eigenlijk meer tegenstand van WVV had verwacht. ,,Gezien het aantal afwezigen had ik het moeilijker verwacht. Maar alleen nadat WVV de gelijkmaker scoorde hebben het even moeilijk gehad. Toen hadden ze een paar keer de kans om op voorsprong te komen. Maar na onze 1-2 was hun tegenstand gebroken.”