Jan Kuiper wil met Yde de Punt bovenin meedoen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Yde de Punt eindigde in zijn eerste jaar na zijn rentree in het standaardvoetbal op een 10e plaats. Maar daar moet volgens trainer Jan Kuiper dit seizoen verandering in komen.

De ervaren Jan Kuiper mocht in de voorbereiding een aantal spelers verwelkomen waar hij van verwacht dat ze het niveau wat op kunnen krikken. ,, Er zijn een zestal spelers naar ons gekomen waaronder een aantal dat van Glimmen terug komt. Daar werken we als Yde de Punt mee samen wat betreft de B-jeugd. Dat is uiteraard een prima initiatief en waar we nu de vruchten van hopen te plukken,” aldus Kuiper die optimistisch gestemd is waar het gaat over zijn selectie. Doordat Kwiek en FVV uit de vijfde klasse zijn gepromoveerd denk ik niet dat deze klasse er sterker op geworden is. Doordat wij er zeker sterker op zijn geworden denk ik toch dat een plaats bij de bovenste vijf haalbaar moet zijn. Daarbij is wel van belang dat we direct in het begin punten gaan pakken want dat is altijd goed voor het vertrouwen,” aldus die aan zijn derde jaar in Yde begint. ,,In mijn eerste jaar speelden we nog reserveklasse maar daar was ik snel klaar mee. In de nog lagere regionen wordt er veel te snel afgezegd en vandaar ook de keuze voor het standaardvoetbal hier in Yde de Punt. Een keuze die ons hopelijk al dit seizoen een eerste succesje geeft want stiekem hoop ik om een periodetitel mee te kunnen doen.”

Selectie Yde de Punt: Remco Bakker, Rick Bloupot, Rob Dekker, Benno Harsevoort, Gert Hoekstra, Dennis Hofstee, Rutger Hofstee, Erwin Homan, Kevin de Jonge, Bouke Koops, Bart Koops, Jesse Koops, Mark Koops, Teun Krijthe, Pascal Kuiper, Sjoerd Meindersma, Hans Nooi, Thijs Noorman, Richard Polling, Wilko Schreuder, Hein Siesling, Rick Smit, Jeroen Wekema, Niels van Wieringen, Willem van Wijk

Bron: De Oostermoer.