Peter Tempel wil van Bareveld weer een team maken.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor Peter Tempel begon het na een jaartje zonder voetbalverplichtingen toch weer te kriebelen. Na zijn jaren bij Pekelder Boys was hij even klaar met het trainersvak maar nu staat hij voor een herstart bij zondag vijfdeklasser Bareveld.
Bareveld kende vorig seizoen een wat rumoerig jaar. Trainer Dirk Zuur vertrok halverwege het seizoen en in die periode stonden ook binnen de selectie de neuzen niet allemaal dezelfde kant op. Toen al werd Peter Tempel benaderd om het over te nemen waar Tempel in eerste instantie ook aan begon. ,,We waren al een overeenkomst voor het komend seizoen aangegaan toen de vraag kwam of ik het eerder wilde overnemen. Ik zat daar eigenlijk niet direct op te wachten. Ik was namelijk druk met andere dingen maar om Bareveld te helpen heb ik het toen wel gedaan. Maar na een week of zes kwam ik er achter dat dit voor mij en de selectie geen goed begin was. Daarom hebben we er toen een punt achter gezet en zijn we nu fris begonnen.”

In Bareveld trof Tempel een groep die als jong gezien mag worden en waar een aantal spelers aan toegevoegd zijn. ,,Er zijn een aantal spelers van buitenaf gekomen en vanuit de eigen jeugd komt de 17-jarige Brian Klijnstra bij de eerste selectie. Dat is echt een talentvolle speler die in een groep komt wat nog wel een team moet worden. Maar ik zeg altijd, er zijn drie belangrijke pijlers: plezier, vertrouwen en stabiliteit. Als dat goed is dan volgen de resultaten vanzelf,” vertelt Peter Tempel die nog geen voorspelling durft te geven over de kansen van zijn eigen team en wat de eventuele concurrenten zijn. ,,Er zijn nog heel veel teams waar nog spelers op vakantie zijn. Dus zijn ook de resultaten in de beker geen graadmeter. Dat duurt zeker tot een wedstrijd of vijf in de competitie voor je kunt zeggen hoe de kaarten een beetje liggen. Maar gezien de drie 5e plaatsen op rij durf ik toch voorzichtig te zeggen dat we ook dit seizoen voor een plaats in de top 5 moeten gaan.”