Jaap Danhof: Noordster is het aan zijn stand verplicht om bovenin mee te doen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Noordster slaagde er vorig seizoen niet in om promotie naar de eerste klasse te bewerkstelligen. In de competitie was GRC Groningen te sterk en in de nacompetitie was LAC Frisia over twee duels de winnaar. Twee resultaten die er echter voor zorgen dat trainer Jaap Danhof ook dit jaar verwacht om met Noordster om de prijzen mee te spelen.

Bron: De Koerier

,,Dat zijn we aan onze stand verplicht als ik naar onze selectie kijk. Alleen doelman Kenny Koning is vertrokken. Die kreeg een aanbieding om als jeugdtrainer bij de BV Emmen aan de slag te gaan en ik snap dat hij daar voor heeft gekozen. Maar verder zijn we compleet gebleven en moet een plaats bij de eerste vier ploegen ons doel zijn,” aldus Danhof die het prima naar zijn zin heeft bij Noordster. ,,Het is wel een grote club maar het dingen samen doen heeft men wel heel sterk. Dat vind ik echt heel mooi. Vrijwilligers zijn hier echt de basis.”

Wat de competitie verder betreft is het ook voor Jaap Danhof koffiedik kijken nu GRC Groningen als kampioen verdwenen is. ,,Die waren vorig seizoen de terechte kampioen. Daar verloren wij twee keer van en dan weet je dat ze beter zijn. Maar dit jaar durf ik het niet te zeggen wie we als een echte favoriet moeten zien. Natuurlijk begrijp ik dat onze naam genoemd wordt maar zo ver is het nog niet. Zo hebben wij toch wel wat hinder van het feit dat onze trainingsomstandigheden in de winter wat minder goed zijn. Dat brak ons vorig seizoen ook wat op tegen clubs die wel over kunstgras kunnen beschikken. Maar dat is waar we het mee moeten doen bij een verdere fantastische vereniging.“