Robert Nieborg wil met Muntendam meedoen om de prijzen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Robert Nieborg begint aan zijn eerste volledig seizoen als hoofdtrainer van Muntendam. Halverwege het vorig seizoen nam hij het als assistent over van Jack Boneschansker en wist met Muntendam uiteindelijk op een zesde plaats te eindigen.


,,Toen ik het vorig seizoen van Jack Boneschansker overnam was ik al bekend met de groep. Ik was hier bij Muntendam namelijk assistent-trainer. Toen ik gevraagd werd of ik het van Jack wilde overnemen omdat hij vond dat hij door een schorsing van zeven duels niet meer kon functioneren heb ik wel even goed met de groep gesproken. Als assistent sta je toch anders in een groep. Maar eigenlijk direct vanaf het begin van mijn functioneren als hoofdtrainer was er een klik met de groep. Dat zorgde dat we uiteindelijk op een 6e plaats zijn geëindigd.”

Een zesde plaats die Ronald Nieborg dit seizoen graag wil verbeteren. ,,We hebben voor dit seizoen een prima selectie. Een selectie waarbinnen goede afspraken zijn gemaakt. Want dat is namelijk mijn stelregel, wanneer je iets wilt bereiken moet je duidelijke afspraken maken. Doe je dat namelijk niet dan loop je namelijk heel snel achter de feiten aan,” vertelt een trainer die ook als speler voor de Muntendammers heeft gespeeld. ,,Vanuit de jeugd ben ik vertrokken naar eerst FC Groningen en later Veendam. Daarna ben ik hier als speler weer teruggekeerd. En nu ben ik er dus hoofdtrainer waar sommige misschien van vinden dat ik dat niet had moeten doen. Als hoofdtrainer komt er een keer een einde aan een samenwerking en dat is in mijn geval dan een beetje bij mijn ‘eigen’ club. Zelf zie ik dat niet als een probleem omdat ik Muntendam een dusdanig mooie club vindt dat ik daar altijd zal blijven komen.”

Op de vraag wie hij als de belangrijkste kanshebbers voor de titel geeft Robert Nieborg direct een duidelijk antwoord. ,,Dat zijn in mijn ogen Veendam 1894 en ASVB waarbij ik Veendam door de komst van Kolder en Cijntje als de grote favoriet zie. En wanneer wij de lijn van de tweede helft van her seizoen kunnen doortrekken dan zijn wij misschien wel een belangrijke outsider.”
Bron: De Koerier