Punten blijven zondag in Eenrum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dit weekend gaan we van start met weer een seizoen amateurvoetbal. Amateurvoetbal op diverse niveaus waarvan ik hoop dat ik er ook dit seizoen weer de nodige wedstrijden van mag bezoeken.

Waar de ‘reis’ zaterdag naar Feerwerd gaat staat er voor zondag een bezoek aan mijn geboortedorp Eenrum op het programma. Daar start het team van trainer Ronald Bouwman het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Harkstede. Een wedstrijd ook in de vijfde klasse want de roodbaadjes degradeerden vorig seizoen uit de vierde klasse. Een degradatie die voortkwam uit een karrevracht aan blessures maar vooral een chronisch gebrek aan scorend vermogen. Want de Eenrumers speelden vorig seizoen maar liefst tien keer gelijk en verloren twaalf keer. Op een aantal van 26 duels weet je dan dat er iets niet goed gaat komen en wat dus ook gebeurde. Daarom was er in mei even een domper in Eenrum waar echter al snel afscheid van werd genomen. De knop ging namelijk om en men richtte het vizier op een nieuw seizoen met nieuwe kansen op hopelijk nieuwe prijzen. Maar in de voetbalbijlage deed trainer Ronald Bouwman geen gekke uitspraken van, we gaan dit en we gaan dat. Gewoon nuchter een nieuw seizoen in want het gras is weer mooi groen, het mooie rood met zwart afgezet shirt ligt klaar en de rugnummers zijn verdeeld. Dat betekent dat Eenrum er klaar voor is. Klaar voor zijn seizoensopening tegen Harkstede die de roodbaadjes negen keer eerder op het eigen sportpark mocht ontvangen. Vijf maal resulteerde dit in een gelijkspel, twee keer won de thuisploeg en twee keer gingen de bezoekers zegevierend naar huis. De laatste ontmoeting, eind 2013, eindigde in 0-3.
Maar zondag is Eenrum favoriet want door velen wordt de formatie van Ronald Bouwman een rol van betekenis toebedeeld. Bij een favorietenrol hoort uiteraard dat je thuis goed voor de dag komt en waar ik ook een beetje vanuit ga en daarom verwacht dat zondag de punten in Eenrum zullen blijven.