Nipte zege voor Ezinge in streekderby tegen VVSV'09

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dit weekend gaan we van start met weer een seizoen amateurvoetbal. Amateurvoetbal op diverse niveaus waarvan ik hoop dat ik ook dit seizoen er weer de nodige wedstrijden in mag bezoeken.
                           
Zaterdag staat voor mij het duel tussen Ezinge en VVSV’09 op het programma. Een streekderby in zaterdag 5B tussen twee teams die niet kunnen terugkijken op een seizoen waar ze echt vrolijk van werden. Waar de thuisploeg op een twaalfde plaats eindigde was de laatste plaats, de dertiende, voor de gasten uit Ulrum. Dat betekent dat beide teams het alleen maar beter kunnen doen. Iets wat ook de insteek is van de beide trainers, Antonie Argus en Jaap van der Ploeg.
Argus begint aan zijn tweede periode bij de voetbalclub die zijn thuishaven in Feerwerd heeft. Want de oefenmeester was ruim tien jaar geleden ook al werkzaam bij Ezinge waarmee hij in het seizoen 2004-2005 kampioen in de zesde klasse werd. Een doelstelling die de sympathieke trainer nu nog niet heeft met Ezinge. In de voetbalbijlage van de Ommelander Courant sprak Argus namelijk de woorden dat zijn ploeg dit seizoen meer ontspannen moet gaan voetballen
Zijn collega Jaap van der Ploeg begint aan zijn tweede jaar als trainer van VVSV’09. De in Leens woonachtige Van der Ploeg verwacht dat zijn team het duidelijk beter gaat doen dan het vorig seizoen toen het als rode lantaarndrager het seizoen beëindigde. Van der Ploeg wil zijn team meer gegroepeerd laten spelen waardoor het bij de Ulrumers verdedigend allemaal wat beter staat.
Of er zaterdag al iets zichtbaar zal zijn van wat beide trainers met hun teams willen bereiken is nog maar de vraag. Want zowel Ezinge als VVSV’09 konden door vakantieperikelen nog maar weinig met een volledige selectie spelen. Voor zaterdag verwacht ik een nipte 3-2 zege voor de thuisploeg dat in het bekertoernooi tegen vv Winsum-zondag met het beoogde basisteam een prima indruk achterliet.