Keeperklassement weer terug op Puurvoetbalonline

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Maandag begint voor veel teams de voorbereiding op weer een nieuw seizoen. Een nieuw seizoen wat ook geldt voor Puurvoetbalonline. Met de site die het amateurvoetbal in de provincie Groningen graag promoot gaan we het 7 e volledige seizoen in nadat we in december 2009 met Puurvoetbalonline begonnen.
logo
Puurvoetbalonline heeft in de nu bijna zeven jaar al de nodige veranderingen ondergaan. Rubrieken werden geschrapt, er werden nieuwe bedacht en verdwenen rubrieken keerden weer terug. Maar wat bleef was de site zelf die niet datgene overkwam wat sommige voetbalsites wel overkwam, het verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar hoe trots ik ook ben dat Puurvoetbalonline er nog steeds is, tevreden was ik niet. Dat had niets met het aantal jaren online, bezoekers, pageviews, hits of wat dan ook te maken, Maar dat had puur en alleen te maken met een rubriek die in 2014 totaal uit beeld verdween.

In het voorjaar van 2014 verdween het Keepersklassement namelijk van het toneel en dat voelde in de periode na het voorjaar van 2014 niet goed. Ik vond het namelijk een leuke rubriek maar het systeem wat ik had om tot een winnaar te komen klopte niet. Er zaten teveel hiaten in om tot een eerlijk klassement te komen en wat mij deed besluiten om er mee te stoppen. Maar het keeperklassement bleef de ‘gemoederen’ bezighouden omdat ik het onderdeel vond dat een plaats op Puurvoetbalonline verdiende.

Vorig seizoen kwam er opeens ‘licht in de duisternis’ toen ik de tip kreeg dat er een systeem te bedenken was om wel tot een eerlijk klassement te komen. Een tip, dat er voor zorgde dat het keepersklassement met ingang van het seizoen 2016-2017 weer zal terugkeren. Dat zal gebeuren met een puntensysteem zoals hieronder omschreven:

Het puntensysteem voor het keepersklassement van het Jaar: Een keeper krijgt punten zodra hij minimaal 60 minuten heeft gespeeld. De score die is behaald over de volle negentig minuten telt in dat geval mee. Iedere keeper ontvangt 2 punten als hij een wedstrijd speelt en 1 punt extra wanneer hij de volledige wedstrijd speelt. Een cleansheet levert 7 punten extra op, één goal tegen 5 punten, twee goals tegen 3 punt. Bij drie goals of meer tegen krijgt de keeper 2 punten. Een penalty stoppen is 2 punten bonus ook al wordt uit rebound gescoord, wanneer een keeper scoort, ook uit een strafschop, krijgt hij 4 punten. Bij een rode kaart krijgt hij één punt aftrek

Bovenstaand puntensysteem is bedacht door Jan Venema uit Winsum en bij velen bekend als scheidsrechter in het amateurvoetbal. Jan heeft voor Puurvoetbalonline het voorwerk gedaan en tot zelfs over de landsgrenzen gekeken waar het ging om tot een beter kloppend systeem te komen. Iets waar Jan prima in is geslaagd waarbij de Winsumer ook nog eens heeft aangeboden om de gegevens die hij krijgt in het systeem in te voeren waardoor we op woensdag de nieuwe stand kunnen melden.