Zondag 5D: De teruggekeerde derby's

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op vrijdag 1 juli was het eindelijk zo ver. De KNVB kwam met de indeling voor het seizoen 2016-2017 naar buiten. Een indeling waar sommige clubs blij mee waren en andere verenigingen juist minder blij. Voor Puurvoetbalonline voldoende reden om zijn licht te laten schijnen over de competities waar de ploegen uit het Ommelander-gebied bij betrokken zijn.

logo
In zondag 5D is het Ommelander-gebied met vier ploegen vertegenwoordigd. Eenrum, Kloosterburen,SV Bedum en Warffum zorgen op het Hogeland voor aardig wat streekderby's wat toch de krenten in de pap zijn. Op het Hogeland zal een onderling duel tussen Warffum, Kloosterburen, Eenrum of SV Bedum namelijk meer tot verbeelding spreken dan een duel tegen een van de andere ploegen uit 5D. Een 5D waar Amlandia al weer uit is vertrokken zodat er dertien ploegen zijn overgebleven in deze klasse. Dat betekent in theorie dat er in deze klasse daardoor geen drie maar twee periodetitels te winnen zijn of het moet zijn dat de KNVB besluit om de de hoogst geklasseerde zonder periode of vervangende periodetitel de 'derde' periode te laten winnen.
Maar daar zal de komende weken ongetwijfeld meer duidelijkheid over komen wanneer ook de burelen van de KNVB het zomerreces hebben doorstaan. 
In de 'kelder' van het amateurvoetbal dus voldoende mooie 'potjes' waar ongetwijfeld veel publiek op af zal komen. Naast de echte derby tussen Kloosterburen en Eenrum staat er in Noord-Drenthe ook weer een op het programma die een tijdje is weggeweest. Waar het vier seizoenen geleden is dat Eenrum en Kloosterburen in competitieverband tegen elkaar uitkwamen is dat voor Tynaarlo en Yde de Punt nog wat langer geleden. Maar ook deze beide verenigingen komen elkaar het komend seizoen weer tegen in 5D wat deze klasse tot de klasse van de teruggekeerde derby's maakt.