Voor FC LEO en SIOS waren de postcodes 'leidend'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op vrijdag 1 juli was het eindelijk zo ver. De KNVB kwam met de indeling voor het seizoen 2016-2017 naar buiten. Een indeling waar sommige clubs blij mee waren en andere verenigingen juist minder blij. Voor Puurvoetbalonline voldoende reden om zijn licht te laten schijnen over de competities waar de ploegen uit het Ommelander-gebied bij betrokken zijn.
logo
FC LEO en SIOS hadden zich met alle plezier een andere competitie-indeling gewenst dan ze nu voorgeschoteld kregen. Beide verenigingen hadden liever tegen Middelstum, Corenos, De Heracliden, Poolster en De Fivel gespeeld dan tegen een groot aantal verenigingen uit de stad Groningen, Drenthe en Friesland. Dat er ergens naar gekeken wordt wanneer men tot het indelen van teams overgaat is de grootste lariekoek die er bestaat wanneer je kijkt naar de ploegen die in zaterdag 4C en zaterdag 4E zijn ingedeeld. Zo zijn de vierdeklassers uit de stad Groningen over deze twee poules verdeeld en de ploegen op het hogeland ook. Want waar SIOS en FC LEO in 4C zijn ingedeeld zijn de overige vierdeklassers in het Ommelander-gebied in 4E geplaatst. Dat geldt overigens ook voor de ploegen uit de stad Groningen. Waar Amicitia VMC en Be Quick in 4E zijn geplaatst komen de overige 'stadse' ploegen uit in 4C. Wie anders denkt mag het zeggen maar dat is toch raar en helemaal wanneer een vereniging een dringend verzoek doet om na vier seizoenen eindelijk eens van zijn 'buitenlandse' reizen verlost te zijn.
Iets waar ik mij, na een aantal nacompetitieduels 'in den vreemde' ,wel iets bij kan voorstellen. Het is namelijk verdomd lastig communiceren in een dialect wat je niet machtig bent. Wanneer de gastheren dan niet over willen schakelen naar een taal die we allemaal op school geleerd hebben is dat niet alleen vervelend maar ook mateloos irritant. Althans zo heb ik dat nu een paar keer ervaren en wat voor veel clubs geldt. Vandaar dat ik het verzoek van de Leensters volstrekt logisch vond en wat ook  prima had gekund. FC LEO en SIOS ruilen met Amicitia VMC en Be Quick en we hadden op het hogeland een vierde klasse E gekregen waar iedereen op had gehoopt. Maar nee, er moest weer wat anders bedacht worden door de bond en waarbij de postcodes leidend waren …..