Een logische stap terug.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In de herfst van 2015 had het jeugdbestuur van de v.v. Zeester een aantal vragen en men benaderde een aantal personen vooradvies. Een van de personen die werd benaderd voor advies was ondergetekende. Uit die contacten kwam naar voren dat ik binnen de jeugdafdeling van Zeester wel iets zou kunnen doen. Een 'taak' die op 1 januari 2016 gestalte kreeg en waar op maandag 4 juli een einde aankwam door het aantrekken van een gediplomeerde jeugdtrainer in de persoon van Gezinus Oosterhuis. 

je profielfoto
Gezinus was als hoofdtrainer twee seizoenen aan Zeester verbonden en had weleens te kennen gegeven dat hij, naast het hoofdtrainerschap van Zevenhuizen, ook wel een rol als jeugdtrainer binnen Zeester wilde vervullen. Een opmerking die werd gevolgd door een gesprek op 4 juli en waaruit naar voren kwam kwam dat club en trainer een samenwerking binnen de jeugdafdeling van Zeester wel zagen zitten.
Het contracteren van Gezinus wordt binnen Zeester breed gedragen en waar ik mij voor 100% bij aansluit. Wanneer je namelijk een trainer met een TC2-diploma voor je jeugdafdeling kunt contracteren moet je dat direct doen. Iets wat ook direct betekende dat mijn rol binnen Zeester voorbij is. Het zou namelijk een vreemde situatie zijn wanneer iemand met het JVT(jeugdvoetbaltrainer)-diploma op een sportpark rondloopt om jeugdtrainers aanwijzingen te geven terwijl er een trainer met TC 2 gecontracteerd is. En aangezien ik verder geen enkele ambitie had en richting de toekomst ook niet heb om binnen een jeugdafdeling een officiële functie te vervullen komt er een einde aan mijn, bescheiden rol binnen Zeester Vandaar dat ik het bericht zelf plaats omdat ik weet hoe de 'hazen' in voetballand wonderland lopen. Je kunt beter zelf maar duidelijk zijn voordat je weer allerlei onzin moet ontzenuwen. Zeester is een prachtige club waar ik bijna dertig jaar geleden als jeugd/damestrainer een mooie tijd heb gehad. Een tijd wat in het eerste half jaar van 2016 niet anders was. Met het aantrekken van Gezinus Oosterhuis ,en Willem Pettinga als hoofdtrainer, heeft de voetbalvereniging uit Zoutkamp in mijn ogen een belangrijke stap voorwaarts gezet richting een hopelijk mooie sportieve toekomst. En met deze twee ervaren trainers, die het klappen van de zweep beide goed kennen ,is het volstrekt logisch dat er aan mijn 'adviserende' rol binnen Zeester op maandag 4 juli een einde is gekomen.