Kansen om meedoen om de prijzen voor Loppersum en Noordwolde aanwezig

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op vrijdag 1 juli was het eindelijk zo ver. De KNVB kwam met de indeling voor het seizoen 2016-2017 naar buiten. Een indeling waar sommige clubs blij mee waren en andere verenigingen juist minder blij. Voor Puurvoetbalonline voldoende reden om zijn licht te laten schijnen over de competities waar de ploegen uit het Ommelander-gebied bij betrokken zijn.
logo
Voor SC Loppersum en Noordwolde wordt het seizoen 2016-2017 een trektocht door de provincie Groningen aangevuld met wat bezoekjes aan Drenthe. De Lopsters en de geelhemden zijn de enige vertegenwoordigers van de verenigingen op het Hogeland in de derde klasse. Vorig seizoen waren dat er nog twee meer maar Poolster en De Heracliden komen het komend seizoen in de vierde klasse uit. Dat zorgt er dan ook voor dat er in deze derde klasse wat het Hogeland betreft geen derby's zijn. Een Ommelander-derby zou nog kunnen maar dat is niet een echte derby. Dat is anders wanneer we het hebben over de duels tussen Boerakker en Marum. Duels die beide ploegen, en supporters, bijna op de fiets kunnen bezoeken. Want dat deze twee wedstrijden in het Westerkwartier gaan leven is een ding wat zeker is.
Wat dat betreft zullen SC Loppersum en Noordwolde hun pijlen ergens anders op moeten richten. De Lopsters kenden een prima seizoen en gezien de leeftijd van de formatie van trainer Henk Buikema zou dat ook het komend seizoen prima kunnen. Loppersum beëindigde als 'the best of the rest” en vandaar dat ik ze ook nu weer bovenin verwacht.
Noordwolde deed het ook prima en trainer Roy Kamps kennende zal hij ook in zijn derde jaar bij Noordwolde progressie willen maken. Iets wat prima mogelijk is met een selectie waar nog veel rek inzit.
Wat dat betreft verwacht ik beide teams bovenin zaterdag 3C wat, door het verdwijnen van Pelikaan S en VV Groningen, overigens wel een klasse is geworden waar iedereen van iedereen kan winnen of verliezen.