v.v. Winsum-zaterdag: Geen derby maar voldoende leuke Groninger tegenstanders

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op vrijdag 1 juli was het eindelijk zo ver. De KNVB kwam met de indeling voor het seizoen 2016-2017 naar buiten. Een indeling waar sommige clubs blij mee waren en andere verenigingen juist minder blij. Voor Puurvoetbalonline voldoende om zijn licht te laten schijnen op de competities waar de ploegen uit het Ommelander-gebied bij betrokken zijn.
Profielfoto van vv Winsum
Door de degradatie van SV Bedum is er voor v.v. Winsum-zaterdag wel wat veranderd in zaterdag 1E. De derby tussen de Bedumers en Winsumers zal het komend seizoen namelijk alleen maar in het bekertoernooi op het programma staan. Een derby in de competitie is echter anders dan in de beker. Want in de competitie gaat het nu eenmaal om de punten. Maar voor de Winsumers blijven er nog voldoende interessante wedstrijden over. Wat te denken van de duels tegen de Groninger clubs VEV'67, PKC'83, Omlandia en Gorecht. Een viertal uitduels binnen een redelijke afstand wat ook geldt voor uitduels tegen Drachtster Boys(Drachten) en Buitenpost . Afstanden die ook voor de eigen aanhang prima te doen zijn en wat het allemaal toch even wat prettiger maakt. Er is namelijk geen club die zonder eigen aanhang kan.
We gaan ons in 1E niet wagen aan koffiedik kijken richting een nieuw seizoen. Want ik moet zeggen dat ik het niet of nauwelijks heb gevolgd wie er in deze klasse het komend jaar waar gaat voetballen. Er zijn die er bijna complete 'studies' van maken waar ik van denk, dat zie ik begin september allemaal wel. Want het vreemde is, zo lang er nog geen bindende wedstrijd is gespeeld er nog niets zeker is.