G-voetbalteam Eemsmond speelt voorwedstrijd bij RWE Eemsmond -FC Groningen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor het G-voetbalteam Eemsmond staat er vrijdag 1 juli een speciaal duel op het programma. Het team zal dan namelijk tegen een team uit Hoogezand spelen als voorwedstrijd voor het duel RWE Eemsmond-FC Groningen die op deze dag in Zandeweer op het programma staat.
image 2016 06 08
Het G-voetbalteam Eemsmond zal ook dit jaar weer een voorwedstrijd spelen voordat het RWE Eemsmondteam het op gaat nemen tegen eredivisionist FC Groningen. Vorig seizoen werd er gespeeld tegen een team van Kids United en deze keer zal een team uit Hoogezand als tegenstander fungeren.
Sinds er op 21 januari 2015 een start is gemaakt met het G-voetbal in de Gemeente Eemsmond is er al het nodige gebeurt rond het team. Zo werden de spelers en speelsters door de gemeente Eemsmond in keurige tenues gestoken en werden er in het begin al de nodige oefenduels en trainingen afgewerkt. Maar dit jaar veranderde dat en werden de wedstrijden wat serieuzer van vorm. Zo nam het team een aantal zaterdagen deel aan toernooien met meerdere teams van voetballers en voetbalsters met een beperking. Toernooien waar wisselende successen werden behaald en waar verder het plezier centraal stond. Plezier wat de ploeg ook in de voorwedstrijd tegen Hoogezand wil laten zien. Iets wat overigens ook geldt voor de tegenstanders uit Hoogezand. Het duel tussen beide ploegen begint om 18.00 uur zodat er voor de voetballiefhebber geen enkele belemmering is om op tijd naar het sportpark in Zandeweer te komen