Geslaagde Slotdag v.v. Stedum

Geschreven door Arend Koenes op . Geplaatst in Prietpraat

raditiegetrouw sluit de v.v. Stedum het seizoen af met een Slotdag. Een dag waar voor jong en oud, voetballer en niet-voetballer, vrijwilligers, dorpsgenoten en andere betrokkenen het voetbalseizoen officieel wordt afgesloten.Profielfoto van v.v. Stedum
In de ochtend was er voor de STEO-jeugd de kans om via ouder-kindwedstrijden de 'oudjes' te laten zien dat ze best heel aardig kunnen voetballen. Dat de meeste jeugdteams, met uitzondering van de D-ers, ook van de ouders wisten te winnen zal wel bijdragen aan het verminderen van de 'commentaren' die ouders soms langs de lijn hebben op het spel van dochter en/of zoon. De mooi uitgedoste mamma's/leiders kwamen ruim tekort tegen de MeidenE (verlies 4-2). Rond 12 uur nam de spanning toe want zoals gebruikelijk staat dan het penaltyschieten op het programma. De eer om de beste van je leeftijdscategorie te zijn is natuurlijk groot en dit merkten Boelie de Sturler, Wesley de Waal en Harry Swieringa dan ook. Menig penalty werd op schitterende wijze in het net geschoten.

Na een broodje worst was er voor de jeugd de kans om vanaf het springkussen en de stormbaan het 7 x7 toernooi te bekijken. Maar liefst 15 teams streden in 3 poules om de sportieve eer. Onder zeer sportieve omstandigheden wist SC Dichtbij de Voet (onder leiding van Irene Pestman) Poule A te winnen. Friends United werd nipt met 1-0 verslagen.

De winnaar van de Poule C, de Vazanten onder leiding van Wim van Zanten, was niet opgewassen tegen FR AR, de winnaar van de eveneens recreatieve Poule B. FC AR, onder leiding van Lars Leeman, won ruim van de Vazanten. FC AR mag dan ook volgend jaar, in de 6e editie van het 7x7 toernooi in de huidige vorm, uitkomen in Poule A.

Voorafgaand aan de afsluitende barbecue werd koe Beertje op het veld losgelaten voor Schijt je Rijk. Onder grote publieke belangstelling had 'schijtmeester' Harke Werkman de eer om in de stromende de regen Beertje over het hoofdveld te volgen. Na ca. 2 uur produceerde Beertje in alle rust in de verste hoek van het veld haar 'vlaai'. De grote winnaar was Johan Maring die met de hoofdprijs van 350 euro naar huis ging.

Zo eindigde om ca. 21.00 uur, onder het genot van een stukje vlees, een (fris)drankje en veel gezelligheid de Slotdag 2016 van de v.v. Stedum. Over een ruime maand barst het volgend seizoen al weer los als de voorbereiding van het 1e elftal begint. De verwachtingen zijn hoog gespannen!