Z.E.C. op schema voor eerste oefenduel FC Groningen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Z.E.C. uit Zandeweer fungeert voor de tweede keer in de historie van het duel RWE Eemsmondteam- FC Groningen als gastheer van een wedstrijd die zo langzamerhand als een traditie mag worden gezien.
VoRWEg gehen afbeelding twee afbeelding drie

In 2011 was het sportcomplex in Zandeweer voor de eerste keer het strijdtoneel voor het duel tussen het RWE Eemsmondteam en FC Groningen. Nu vijf jaar later komt FC Groningen weer naar Zandeweer voor zijn eerste wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2016-2017. Een voorbereiding die de Groningers starten met een nieuwe trainer voor de groep. Na drie jaar Erwin van der Looi heeft de club met Ernest Faber een nieuwe trainer aangetrokken die met de eredivisionist in Zandeweer zijn eerste oefenduel zal spelen. Een gegeven waar Cor Wit, voorzitter Z.E.C. en lid van de stuurgroep Eemsmond Voetbalt, blij mee is. ‘Een nieuwe trainer voor de groep zorgt altijd voor een nieuw elan. Of het nu in het betaald of amateurvoetbal is, wanneer er een nieuwe trainer voor de groep staat is de beleving anders. Dan begint iedereen weer blanco en ruikt zijn kans,’’ aldus de preses van de voetbalvereniging uit Zandeweer die qua voorbereiding op het duel tegen FC Groningen op schema ligt. ‘We staan er als Z.E.C. uiteraard niet alleen voor. De medewerking vanuit de overige verenigingen uit de gemeente Eemsmond is prima en ook met de gemeente verloopt de samenwerking prima. Wat dat betreft zijn we zeer tevreden.”
Een tevredenheid wat ook geldt voor FC Groningen wat in de persoon van teammanager Bas Roorda al in Zandeweer op bezoek is geweest. Een bezoek waar de oud-doelman positieve geluiden liet horen wat betreft de grasmat in Zandeweer. ‘Roorda was inderdaad zeer te spreken over de grasmat maar had een minpuntje. Een van beide doelgebieden was bij zijn bezoek nog wat kaal. Maar ik kan FC Groningen verzekeren dat het veld er op 1 juli tiptop bij zal liggen,’’ vertelt Wit die graag nog wel kwijt wil dat de toeschouwers wordt geadviseerd om op 1 juli op tijd naar Zandeweer te komen. Dit omdat de parkeergelegenheid maar beperkt is en er daarom in en rond Zandeweer geparkeerd moet worden. ,,Qua parkeergelegenheid zijn we wat beperkt en daarom ook het advies om vroegtijdig naar Zandeweer te komen. Iets wat geen probleem hoeft te zijn omdat er voorafgaand aan het duel RWE Eemsmondteam- FC Groningen een duel tussen het G-team Eemsmond en een G-team uit Hoogezand op het programma staat. Dit duel begint om 18.00 uur.
Waar er voor aanvang van het duel tussen het RWE Eemsmondteam en FC Groningen dus vertier voldoende is zal dat ook na het duel het geval zijn. Na afloop zal er namelijk ruimte zijn voor een ‘derde helft’ waar het publiek nog even na kan praten over, zo hoopt Z.E.C.- voorzitter Cor Wit, een mooie voetbalavond. ‘Ik hoop oprecht dat onze selectie er samen met FC Groningen een mooi evenement van gaat maken waarbij de weergoden ons gunstig gezind zijn.”