Een uniek moment voor drie broers

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Waar zou de wereld zijn zonder een mobiele telefoon bedacht ik mij gisteren in Driesum. Want ook daar werden mij een aantal vragen gesteld over uitslagen van duels maar kreeg ik ook een leuk verzoek binnen. Een verzoek waar ik graag iets mee doe omdat ik het zelf ook wel uniek vond.

image 2016 05 29

De broers Thomas, Luuk en Mathijs Voos acht jaar geleden samen op de foto en nu alle drie kampioen.

 
Iedereen die heeft gevoetbald of nog steeds voetbalt, weet dat kampioen worden niet vanzelfsprekend is. Daar moet wel wat voor gebeuren. Als je in een gezin leeft waar meerderen voetballen, kan dat voor leuke taferelen zorgen. De eventuele kampioen zal het namelijk niet na laten om even wat zout in de wonden te strooien bij degene die geen kampioen is geworden. Maar van dat laatste was bij de broers Luuk, Mathijs en Thomas Voos geen sprake. De drie boys presteerden het namelijk om alle drie kampioen te worden. Luuk deed dat als doelman van FC LEO BI dat in combinatie met Kloosterburen B1 als LKC B1 kampioen werd. Mathijs werd kampioen met FC LEO C1 waar hij als middenvelder/verdediger de kleuren van de Leensters verdedigd en ‘youngster’  Thomas bleef in dit geweld ook niet achter. De verdediger werd namelijk kampioen met FC LEO D1.

Ik moet zeggen toen ik het verzoek kreeg of ik hier aandacht aan wilde besteden ging ik even terug in de tijd. Een tijd waarin ik weleens kampioen werd en wat mijn eveneens voetballende broers ook weleens bereikt zullen hebben. Maar gezamenlijk in een seizoen kampioen worden in verschillende teams kan ik mij niet heugen. Vandaar ook de aandacht voor een unieke prestatie waar FC LEO, een beetje Kloosterburen, maar vooral Luuk, Mathijs en Thomas trots op mogen zijn.