Johannes Pool Toernooi: Een toernooi in de stijl van een voetballegende.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op zondag 12 juni vindt in Baflo de 8e keer het Johannes Pool Toernooi plaats. Een toernooi vernoemd naar voetbalicoon Johannes Pool die in juni 2012 op 81 jarige leeftijd overleed.

 

Johannes Pool was bij leven al een legende binnen eerst Marcia en later Rood Zwart Baflo. Een clubicoon werd Johannes, zoals iedereen hem kende, genoemd. Een benaming die absoluut terecht was en waar op de website www.johannespooltoernooi.nl voldoende over gezegd wordt
Het Johannes Pool Toernooi heeft namelijk een eigen website met de nodige informatie over het toernooi dat op 12 juni voor de 8e keer wordt georganiseerd. Een toernooi waar acht teams aan zullen deelnemen. De deelnemende teams zijn Velocitas, Appingedam, oud-PWC, een team van Goedkopekoffiebekers.nl, Rood Zwart Baflo A1, een combinatieteam van het 2e en 3e team van Rood Zwart-zaterdag, All Stars en Rood Zwart Baflo-zondag. Acht teams die gaan strijden om de Johannes Pool Bokaal tijdens een toernooi wat op zondag 21 juni om 11.00 uur begint.
Een toernooi dat helemaal in de stijl van Johannes wordt georganiseerd. Want het clubicoon was ook een man van de derde helft. Eerst op het sportcomplex waar Marcia menig heroïsch voetbalgevecht afwerkte en later op het complex waar Rood Zwart Baflo zijn thuishaven had. Dat betekent dat er op 12 juni niet alleen gevoetbald zal worden in Baflo. Er zal namelijk ook ruimte zijn voor het randgebeuren wat op de website duidelijk vermeld wordt. Er zal voor de kinderen een springkussen zijn en verder zal er vanaf 13.00 uur een BBQ geopend worden om ook de inwendige mens van het nodige te voorzien. Na afloop van het JPT zal er op het complex van Rood Zwart Baflo verder live muziek zijn waar DJ Hielke en de Liveband Jerkbait verantwoordelijk voor zullen zijn. Voor de voetballiefhebbers, en liefhebbers van de derde helft, is er op zondag 12 juni daarom voldoende te beleven op een toernooi dat vernoemd is naar Johannes Pool, die binnen nu Rood Zwart Baflo figuurlijk nog altijd op handen wordt gedragen.