Onrust binnen de voetbalvereniging Warffum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Binnen de voetbalvereniging Warffum is het op dit moment onrustig. Enkele weken geleden heeft een groep verontruste leden binnen de zondag vijfdeklasser kenbaar gemaakt dat het moeite heeft met bepaalde ontwikkelingen binnen de voetbalvereniging Warffum. Iets wat er toe heeft geleid dat het voltallig bestuur, en een groot gedeelte van de overige vrijwilligers, van de v.v. Warffum, heeft besloten om hun functie neer te leggen.

Profielfoto van vv Warffum
Sinds enkele weken rommelt het binnen de voetbalvereniging Warffum dat in 2018 zijn 100 jarig jubileum hoopt te vieren. Nadat enkele weken een van de bestuursleden, uit onvrede over de gang van zaken binnen het bestuur, opstapte bleef het onrustig binnen de voetbalvereniging. Er kwamen geluiden vanuit de leden dat het bestuur niet doortastend genoeg was en onvoldoende zou openstaan voor eventuele veranderingen binnen een vereniging die aan zijn negenennegentigste levensjaar is begonnen. Een conclusie die niet werd gedeeld door het bestuur dat daarom op dinsdag 17 mei besloot om op te stappen. In hun voetspoor volgden vervolgens een groot aantal vrijwilligers wat ondermeer inhield dat de kantine van de voetbalvereniging Warffum voorlopig gesloten zal blijven. Dat binnen de voetbalvereniging Warffum niemand blij is met deze ontwikkelingen mag duidelijk zijn. Er staan de komende weken namelijk nog de nodige activiteiten op het programma waarbij de openstelling van een kantine onontbeerlijk is. In een korte verklaring is het afgetreden bestuur daarom ook heel duidelijk. ,, Bij wat er nu gaande is zijn er alleen maar verliezers. En of er op hele korte termijn een oplossing komt is nog maar de vraag.”
Uiteraard werd ook de groep ‘Verontruste leden vv Warffum’ om een reactie gevraagd. De verontruste leden wilden echter alleen maar anoniem per mail of in een telefoongesprek zonder naamsvermelding reageren.

Bron: Ommelander Courant