SV Bedum-zondag door bizarre wending competitie met een been in nacompetitie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het verhaal gonsde al wat langer en eindelijk kwam er duidelijkheid. De vierde plaats in zondag 5D geeft namelijk recht op een plaats in de nacompetitie.
logo
Het verhaal van dat de vierde plaats recht geeft op een toetje in de vorm van een plaats in de nacompetitie hing al langer boven zondag 5D. Een vreemd verhaal omdat het verhaal voor iedereen simpel was. De eerste op de ranglijst zonder periodetitel zou als vervanger van kampioen Kwiek aan de nacompetitie mogen deelnemen. Kwiek won namelijk de eerste periode. Voor de tweede periode zijn FVV, Blauw Geel’15 en VVK nog in de race. De ploeg uit Foxhol heeft 22 punten uit tien duels en de beide andere teams drie minder uit hetzelfde aantal wedstrijden. Bij winst tegen Froombosch blijft FVV dus minimaal drie punten voorstaan op Blauw Geel’15 dat bij Farmsum op bezoek gaat en VVK dat zondag op bezoek gaat bij kampioen Kwiek. Dat zorgt dat het zondag nog niet beslist zal zijn wie de tweede periodetitel pakt en wie in aanmerking komt voor de vervangende periodetitel. VVK moet namelijk zijn twee duels winnen en hopen dat Blauw Geel’15 en FVV vier punten laten liggen. Dan is de formatie van Henk de Koe namelijk periodewinnaar. Bij ieder ander resultaat is VVK het ‘bokje’ en gaat de strijd verder tussen FVV en Blauw Geel'15. Een ploeg die waarschijnlijk niet met lege handenzal  staan is SV Bedum. Wint SV Bedum-zondag namelijk van Yde de Punt dan gaat de formatie van Dick Visser de nacompetitie in. Dit op basis dat de twee na hoogst geklasseerde ook aan het toetje, de nacompetitie, mag deelnemen. Dus ondenkbeeldig is het niet dat SV Bedum, na een seizoen met weinig pieken en de nodige diepe dalen zich plaatst voor de nacompetitie met als inzet ….. een plaats in de vierde klasse. Een verrassende wending voor de Bedumers die ongeveer drie weken geleden met deze voor hun positieve wending werden geconfronteerd.
Drie weken geleden betekent echter ook dat de vraag gerechtvaardigd is of de andere clubs in 5D bekend waren met het feit dat er ‘opeens’ nog een plaats in de nacompetitie te verdienen viel. Bij de voetbalvereniging Warffum en ook bij Farmsum was het in ieder geval niet bekend. Want Simon Bos en Douwe Maat spraken daar zondag voor het duel tussen Farmsum en Warffum nog over. Een vreemde gang van zaken was de mening van beide trainers die vonden dat de KNVB dat wel wat eerder kenbaar had mogen maken. Een mening die men overigens in Bedum ook was toegedaan. Maar op dit moment is de situatie dus dat FVV de grootste kanshebber voor tweede periode is. Blauw Geel’15 de vervanger van Kwiek in de nacompetitie gaat worden en SV Bedum, wanneer het zondag weet te winnen van Yde de Punt, als winnaar van niets ook de nacompetitie binnen komt wandelen. Een bizarre wending van een  competitie die, en niet onterecht, bij velen de nodige vraagtekens oproept.