De Heracliden zal zaterdag echt strijd moeten leveren.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We naderen met rasse schreden de beslissende fase van het seizoen. Nu de velden eindelijk weer wat beter worden en de temperatuur aangenamer duurt het nog maar een paar weken voor het seizoen teneinde is. Dat zorgt voor een belangrijke fase voor veel clubs. Waar de een namelijk in spanning zit over wel of geen promotie, is er voor een ander de onzekerheid over wel of geen handhaving.

 

logo
Bij ‘mijn’ zaterdagduel is beide van toepassing. Waar De Heracliden vecht tegen rechtstreekse degradatie heeft tegenstander Appingedam een driepunter nodig in het gevecht om de zeer belangrijke derde plaats.
Dat ‘Hera’ aan een vrije val bezig is dat weten we nu zo langzamerhand wel. Uit de tien duels die er na de winter gespeeld wist de formatie uit Uithuizermeeden maar vier punten te scoren. Een puntenaantal dat natuurlijk nergens over gaat. Vier punten uit tien duels betekent heel simpel geredeneerd dat je 26 punten hebt laten liggen. Als telt nergens maar stel dat Heracliden zes punten meer bijeen had gevoetbald dan hadden de blauwhemden op een zesde plaats gestaan.
Zoek
Maar op dit moment is het even helemaal zoek in Uithuizermeeden. Wanneer je de verslagen een beetje leest dan lees je dat de neuzen niet allemaal dezelfde kant opstaan. Natuurlijk heeft ‘Hera’ een vracht aan blessures maar dat zijn er meer die daar hinder van ondervinden. In de slotfase van een seizoen komt dat nu eenmaal voor. Dan zijn teams door blessures en schorsingen niet meer compleet en wat in ‘Meij’ niet anders. Maar wanneer je met regelmaat leest dat het er inspiratieloos uitziet wat de ploeg laat zien is dat jammer. Dat is jammer voor alles en iedereen binnen de club. Nogmaals degraderen zou namelijk een ‘ramp’ zijn voor een vereniging die twee seizoenen geleden nog in de tweede klasse speelde. Met Appingedam komt er een ploeg op bezoek waar men in het uitduel met 2-1 van verloor. Een nederlaag die de spelers wat vertrouwen richting zaterdag zou moeten geven. Appingedam staat op dit moment op een vijfde plaats. De Damsters kunnen zich, met een achterstand van vier punten op nummer drie Loppersum, geen puntverlies veroorloven. Dus de ploeg van Gerard Zeeman zal zaterdag volle bak gaan. Iets wat de thuisploeg ook zal moeten brengen. Strijd leveren in weer een cruciaal duel. Met de achtervolgers, Lycurgus en Poolster, op een achterstand van drie punten komt rechtstreekse degradatie namelijk akelig dichtbij. Als we op de app ‘liveuitslagen’ kijken staat er drie keer een De Heracliden- Appingedam. Twee competitieduels en een oefenpotje die alle drie werden verloren. Drie keer werd het 1-3 in Uithuizermeeden wat De Heracliden zaterdag absoluut niet kan gebruiken. Maar of de ‘Meisters’ zaterdag het tij kunnen keren zal afhangen van datgene waar alles mee begint, strijd leveren.