Puntendeling in Warffum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We naderen de beslissende fase van het seizoen met rasse schreden. Nu de velden eindelijk weer wat beter worden en de temperatuur aangenamer duurt het nog maar een paar weken voordat het seizoen teneinde is. Een belangrijke fase voor veel clubs. Waar de een in spanning zit over wel of geen promotie is het voor een ander de onzekerheid over wel of geen handhaving..

Profielfoto van vv Warffum

 

In Warffum staat zondag het duel Warffum- Blauw Geel’15 op het programma. Een duel waarin de belangen voor beide teams groot zijn. Zowel Warffum als Blauw Geel’15 doet namelijk volop mee in de strijd om een plaats in de nacompetitie. De thuisploeg staat met 14 punten uit zeven duels op een vierde plaats in de tweede periode en Blauw Geel moet hopen op een derde plaats wanneer FVV de tweede periode pakt. Dat zorgt voor de nodige spanning op een duel tussen twee teams die vorig weekend een steek lieten vallen. Waar Warffum uit met 2-2 gelijkspeelde tegen laagvlieger Froombosch deden de Stadjers het nog slechter. Die verloren in een stadsderby namelijk met 2-1 van Groen Geel.
Acht keer eerder speelden beide teams in Warffum tegen elkaar. Zes keer werd het duel door de thuisploeg in winst omgezet en twee keer werd het een gelijkspel. Cijfers die duidelijk in het voordeel van Warffum spreken waarbij wel gezegd moet worden dat de laatste twee edities in een gelijkspel eindigden. Wat dat betreft mogen we zeggen dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Maar aan een gelijkspel heeft zowel Warffum als Blauw Geel’15 nu niks. Want Kloosterburen en ook SV Bedum liggen als concurrenten van Blauw Geel’15 op de loer. En voor Warffum zijn de drie punten bittere noodzaak om op koers voor de tweede periode te blijven. Dat zorgt uiteraard voor de nodige spanning in een duel dat volgens mij toch in een onbeslist gaat eindigen. Prognose Warffum- Blauw Geel’15: 3 uitslag: 2-2