Zware strijd tussen Middelstum en De Fivel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Deze week zat ik in alle rust op de app liveuitslagen de diverse competities eens te bekijken. Competities die in de meeste gevallen overlopen van spanning. Dat geldt zeker voor alle competities waar clubs uit het Ommelander Courantgebied bij zijn betrokken. Vandaar dat we daar de komende weken via Puurvoetbalonline wat extra aandacht aan besteden.
Profielfoto van Voetbalvereniging Middelstum                     Profielfoto van Voetbalvereniging De Fivel

 

Waar in zaterdag 4C het prima gaat met Corenos geldt dat helaas niet voor Middelstum en De Fivel. Beide teams zijn namelijk in een felle strijd verwikkeld om de nacompetitie te ontlopen. De Middelstumers staan op dit moment op een tiende plaats met 23 punten uit 20 duels tegenover De Fivel dat met 21 punten uit 20 duels een plaats lager staat.
Dit weekend, waarin er weer de nodige inhaalduels worden afgewerkt, komen zowel Middelstum als De Fivel in actie. De ploeg van Jan Jaap Zijlstra krijgt eveneens laagvlieger Harkstede op bezoek en De Fivel ontvangt thuis Onstwedder Boys. Op papier heeft Middelstum zaterdag de iets betere papieren voor een driepunter. De zaterdagtak van Harkstede presteert namelijk wat wisselvallig. Na de winterstop werd er namelijk maar een keer gewonnen en dat was in het thuisduel tegen een na de winter niet in goeden doen zijnde Amicitia VMC. Waar Middelstum dus bezoekt krijgt van een voor zijn laatste kans vechtende Harkstede komt er met Onstwedder Boys een ploeg in vorm naar Zeerijp. De gasten uit Onstwedde doen namelijk met 10 punten uit vijf duels bovenin mee in de derde periode. Dat betekent dat de Riepsters voor een lastige opgave staan om de drie punten in eigen huis te houden. Maar de mannen van Simon Schuil zullen wel moeten willen ze in het spoor van de Middelstumers blijven. Na zaterdag hebben beide teams nog vijf duels te gaan. Middelstum ontvangt thuis nog SC Scheemda, Westerlee en De Fivel en gaat nog op bezoek bij SC Scheemda en VVS. Het bizarre is dat Middelstum en het al gedegradeerde SC Scheemda in een tijdsbestek van vijf dagen elkaar twee keer treffen. Op dinsdag 19 april in Middelstum en op 23 april in Scheemda. De Fivel speelt na zaterdag dinsdagavond uit bij Westerlee en vervolgens de zaterdag daarna uit bij VVK. Twee loodzware uitwedstrijden. Eentje omdat het een lange reis in de avonduren betekent en een tegen een kampioenskandidaat al zal dat afhangen van het resultaat van VVK in het uitduel tegen Corenos. Kortom de spanning is te snijden in zowel Middelstum en Zeerijp waar niemand graag wil afdalen naar de vijfde klasse. Maar het moet raar lopen wil een van beide niet veroordeeld worden tot het spelen van de nacompetitie waarbij Rood Zwart Baflo of GRC Groningen weleens de tegenstander kan zijn. Zo ver zijn we echter nog niet want op 7 mei staat er in Middelstum een waar spektakelstuk op het programma. Dan komt de oranjebrigade uit Zeerijp namelijk naar Middelstum voor misschien wel een cruciaal duel. Want om heel eerlijk te zijn verwacht ik niet dat de strijd tussen Middelstum en De Fivel voor die datum al beslist zal zijn.