Meidenteams VV Gorecht maken indruk in de bekercompetitie

Geschreven door Karin de Jonge op . Geplaatst in Prietpraat

Op 26 maart speelden drie meidenteams van VV Gorecht uit Haren belangrijke wedstrijden in de bekercompetitie van KNVB District Noord. De Meiden-B-Junioren (MB1) speelden de kwartfinale tegen HH'97, de Meiden-C-Junioren de kwartfinale tegen Trynwalden en Meiden-E-Pupillen (ME1) de halve finale tegen FC Assen.

Profielfoto van V.v. Gorecht
Het ME1-zevental, dat in de kwartfinale Stiens al met 12-1 kansloos liet en in de competitie (najaarsreeks) al kampioen geworden was, versloeg Assen ME1 met bij vlagen prachtig voetbal met dubbele cijfers: liefst 10-1 stond er na afloop op het scorebord.  Dit betekent dat Gorecht ME1 op 4 juni in Joure de bekerfinale gaat spelen en daar in een poule uitkomt tegen Willemsoord, Olde Veste en Tollebeek.
Het MC1-Elftal wist Trynwalden met een 4-1 nederlaag terug naar Friesland te sturen hetgeen betekent dat op 7 mei de halve finale gespeeld gaat worden. Een knappe prestatie van deze groep die in 2014, toen als MD1, de bekerfinale speelde.
Ook MB1 boekte een ruime en overtuigende overwinning, in Hollandscheveld werd met 0-4 gewonnen. Net als MC1 zal ook MB1 op 7 mei de halve finale spelen, tegen Franeker, BDE of Buitenpost.
Naast de prachtige resultaten bij de meidenteams is vermeldenswaard dat het vierde heren-seniorenteam zich ook heeft geplaatst voor de volgende bekerronde.
Indrukwekkende prestaties dus van de meiden van VV Gorecht, inmiddels al vele jaren één van de meidenvoetbal-bolwerken in Noord-Nederland. Dit seizoen heeft de club, naast een vrouwenteam uitkomend in de derde klasse, zes meidenteams en voetbalt ook bij de jongens een groot aantal meiden. In het volgende seizoen zal VV Gorecht overigens waarschijnlijk in alle leeftijdscategorieën met meidenteams gaan uitkomen, van MA t/m ME.
Voor meiden en dames die graag eens kennis willen maken met het voetballen bij vv Gorecht is er altijd de mogelijkheid een aantal malen vrijblijvend mee te trainen. Zie voor meer informatie onze website: www.vvgorecht.nl.