Oud-doelman Sape Hoekstra gaat keeperschool leiden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

stopperballen_13158a

 

Dit seizoen start Voetbalacademie Oost-Groningen met een eigen keeperschool. Niemand minder dan Sape Hoekstra is bereid gevonden om de keeperschool te gaan leiden. Voor de jongere lezers, Sape Hoekstra was jaren keeper bij BV Veendam en speelde o.a. met BV Veendam in de eredivisie.

De keeperstraining is voor keepers vanaf de F-pupillen tot en met de C-junioren en er wordt getraind in twee leeftijdscategorieën de U-10 en de U13, waarbij er in de leeftijdscategorieën ook nog weer een scheiding zal worden gemaakt. Er wordt getraind op de velden van ASVB in Blijham en de keeperstrainingen zullen plaats vinden op de woensdagavond (de start zal woensdag 8 september zijn). De aanvangstijden worden eind augustus bekend gemaakt.

De basiscursus kost € 90,-, hiervoor krijgen de deelnemers acht trainingen van een uur, een keepershirt, korte keeperbroek, kousen, een bal en een certificaat. In de acht trainingen komen de volgende onderdelen aan bod, de vangtechniek, duiken, uitgangshouding, uittrappen.

Op het moment dat deze onderdelen gemiddeld met een 7 worden afgesloten kan in het voorjaar verder worden gegaan met de vervolgcursus 1 die ook weer € 90,- kost en waar weer andere onderdelen naar voren zullen komen. Z kan doorgegaan worden tot de masterclass.

Voor beide groepen zijn 10 plaatsen beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.voetbalacademieoostgroningen.nlo