De Wilper Boys winnen fair play prijs Groninger scheidsrechters

Geschreven door Marcel Bellinga op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De Wilper Boys winnen fair play prijs Groninger scheidsrechters

Voetbalvereniging De Wilper Boys is over het seizoen 2014-2015 het sportiefst van alle voetbalverenigingen in de provincie Groningen gebleken. En daarmee winnen ze de jaarlijkse fair play prijs van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Ook in het klassement van geheel district Noord scoren de Boys het beste.
Profielfoto van Scheidsrechtersvereniging Groningen e.o.
Met het jaarlijks uitreiken van de fair play prijs willen de Groninger scheidsrechters het belang van fair play en respect benadrukken, sportief gedrag belonen en stimuleren. In heel district Noord wordt hetzelfde puntensysteem gehanteerd. Alle teams van de vereniging in de A-categorie worden in de berekeningen meegenomen. Gele en rode kaarten en overige strafzaken worden meegenomen in de beoordeling.
De Groninger scheidsrechters snappen ook wel dat clubs liever kampioen worden, maar hechten toch veel waarde aan sportief gedrag. Zeker in het kader van alle discussies rondom het thema respect. In het verleden wonnen achtereenvolgens Corenos, OKVC (2x), Poolster, SVMH, Loppersum, Eenrum, Glimmen, De Wilper Boys, FC Grootegast, Niekerk en GSAVV Forward en ZFC Zuidlaren.
De top-10 is als volgt:
1. De Wilper Boys
2. OZW
3. FC Lewenborg
4.  Zuidhorn
5. SVMH
6. Middelstum
7. Peize
8. Groen Geel
9. Lycurgus
10. SIOS
De volledige lijst is te vinden op www.covsgroningen.nl.
Het is de bedoeling de fair play prijs op de grote clubavond op 2 november aanstaande, met als centrale spreker Gerard Kemkers, uit te reiken.