Opening nieuwbouw kleedkamers FC LEO zaterdag 29 augustus

Geschreven door Eduard Zuidema op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Na ruim een acht maanden bouwen kunnen de kleedkamers van FC LEO officieel in gebruik genomen worden. Aannemer Schikan uit Leens heeft de afgelopen periode, met medewerking van vele vrijwilligers, vier nieuwe kleedkamers gebouwd. Installatiebedrijf Zijlstra heeft de sanitaire voorzieningen en het leidingwerk voor haar rekening genomen. De nieuwe kleedkamers hebben zeer ruime afmetingen waardoor er makkelijk twee teams tegelijk in een kleedkamer kunnen. Met deze opzet kan FC LEO haar gasten en eigen spelers weer onder goede omstandigheden ontvangen. Met de realisatie van de kleedkamers is een lang gekoesterde wens van de vereniging en haar leden in vervulling gegaan. De start van de bouwwerkzaamheden werd in december 2014 gegeven door twee oud voorzitters van FC LEO, Carel Bloemhoff en Swier Boneschansker. De ingebruikname zal omlijst worden door diverse activiteiten. De openingshandeling zal na de grote verloting verricht worden.


Programma vrijdag 28 augustus

35+ warm-up toernooi

Op vrijdagavond 28 augustus wordt een 35+ warm up toernooi georganiseerd waaraan in ieder geval acht teams van diverse verenigingen uit de wijde omgeving aan deelnemen. Het team van FC LEO bestaat uit hoofdzakelijk oud eerste elftal spelers, allen ouder zijn dan 35 jaar. Aanvang van het toernooi is 19.00 uur.

Wanneer de weeromstandigheden het toelaten zal, voor zover nu bekend is, rond 18.30 uur een luchtballon met Leenster passagiers vanaf het sportveld opstijgen. Dit is onder voorbehoud.

Programma zaterdag 29 augustus

Bekerwedstrijd

Het eerste elftal van FC LEO speelt zaterdag 29 augustus haar laatste bekerwedstrijd tegen het studententeam van tweede klasser The Knickerbockers uit Groningen. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.

Openingswedstrijd met medewerking van het College van Burgemeester en Wethouders en de raad van Gemeente De Marne

Sinds het seizoen 2014/2015 heeft FC LEO een G-team, een team voor spelers met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het team heeft het afgelopen seizoen verdienstelijk gespeeld in de G-competitie van de KNVB en bestaat inmiddels uit achttien spelers. Het College van Burgemeester en Wethouders van De Marne en een aantal raadsleden zal haar medewerking verlenen aan deze wedstrijd die onderdeel is van de in gebruik name  van de kleedkamers. Om 17.00 uur zal het College met een aantal raadsleden een wedstrijd spelen tegen het G-team van FC LEO. Deze wedstrijd zal twee keer 15 minuten duren.

Op de foto met de KNVB Beker van FC Groningen

Het zal weinigen in Groningen ontgaan zijn dat FC Groningen op zondag drie mei de KNVB Beker heeft gewonnen. FC Groningen stelt de beker voor een middag beschikbaar aan FC LEO om de leden en supporters van FC LEO én de supporters van FC Groningen de mogelijkheid te bieden om met de beker op de foto te gaan. De beker zal tussen 13.00 uur en 19.00 uur beschikbaar zijn op het sportcomplex van FC LEO. Iedereen kan hier zijn eigen bekermoment vereeuwigen.

Verloting Spring er eens uit

Om ook in de toekomst alle leden optimaal spelplezier te laten beleven en alle gasten goed te kunnen verwelkomen is het nodig om een aantal zaken te verbeteren. Er moet geïnvesteerd worden in trainingsmaterialen voor de jeugd en ouderen, de toiletten in de kantine zijn aan een opknapbeurt toe, en buiten het pand willen we een aantal zaken realiseren. Dit is de reden dat FC LEO een spectaculaire verloting gaat organiseren op zaterdag 29 augustus, Spring er eens uit. Drie leden van FC LEO zullen om 18.30 uur op drie kilometer boven Leens uit een vliegtuig springen voor een duosprong. De parachutisten zullen landen op het hoofdveld van FC LEO, de plek waar ze uiteindelijk landen zal bepalend zijn voor de winnende loten. De winnende nummers zullen op de website van FC LEO bekend worden gemaakt.

Afsluiting barbecue met muziek

Vanaf 18.30 uur wordt de dag afgesloten met een barbecue en live muziek (jazz/blues). De avond zal om 22.00 uur worden afgesloten.

Programma

13.00-19.00 uur                Op de foto met de KNVB Beker

14.30-16.45 uur                Bekerwedstrijd FC LEO 1-The Knickerbockers 1

17.00-17.45 uur                Openingswedstrijd College B&W en Raad – G-team FC LEO

18.30 uur                            Aankomst parachutisten

19.00 -22.00 uur                BBQ en live muziek