Het bekertoernooi met een knipoog bekeken deel 4

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op 5 en 6 september starten we met het seizoen 2015-2016. Een seizoen dat traditioneel voorafgegaan wordt door het bekertoernooi om de KNVB-beker. Een bekertoernooi waar voor de meeste van de deelnemende ploegen weinig tot geen eer valt te behalen en vaak worden gezien als veredelde oefenduels. Puurvoetbalonline gaat daarom de diverse poules even met een knipoog bekijken en zal proberen van wat aardigheidjes en bijzondere zaken te benoemen.
Afbeeldingsresultaat voor knvb beker logo
Z.E.C uit Zandeweer treft met Holwierde en TEO twee teams waar het ook in de competitie tegen mag aantreden. Daarnaast is derdeklasser Lycurgus als derde opponent uit de koker gekomen zodat het voor de drie vijfdeklassers een lastig verhaal gaat worden om de eerste KO-ronde te bereiken. Bij Lycurgus staat er  een in deze contreien bekende trainer voor de groep in de persoon van Jan Potma die eerder trainer was bij CVVB, De Pelikanen, Urk, Neptunia en ruim twaalf jaar geleden ook al werkzaam was bij Lycurgus. Voor de vijfdeklassers wordt het dus hopen op een stunt tegen een  derdeklasser die vorig seizoen met een negende positie een matig seizoen kende. Iets wat  ook gold voor de drie vijfdeklassers die  op een negende, tiende en elfde positie eindigden.
SC Loppersum weet zich in een poule van drie geplaatst waar het GVAV Rapiditas en Potetos zal tegenkomen. Twee vijfdeklassers betekent dat de ploeg van Henk Buikema, die al eerder trainer in Loppersum was, als derdeklasser favoriet voor de poulewinst is waarbij Buikema ook nog eens het geluk heeft dat hij de van Eenrum overgekomen Bjorn Schutter en Stedumer Tiemen Dijk rustig  kan inpassen in zijn ploeg. Buikema is overigens een trainer die het  lang bij een club volhoudt want behalve bij GVAV Rapiditas waar hij een jaar als hoofdtrainer actief was  bleef de inwoner van Loppersum bij De Heracliden, Middelstum, Appingedam en eerder dus Loppersum drie jaar actief als hoofdtrainer.
Eenrum mag het opnemen tegen Zwaagwesteinde, Velocitas 1897 en ONB Drachten wat betekent dat de roodbaadjes hun borst nat kunnen maken met twee derde en een tweede klasser. Voor de Eenrumers zal de prioriteit daarom ook zeker niet in het bekertoernooi liggen want de selectie van trainer Ronald Bouwman zal het komend seizoen geen beroep meer op Jesse Schaap, Bjorn Schutter, Ron Hamminga, Merlijn Harsema en Bram Musters kunnen doen wat betekent dat de spoeling  dun wordt in Eenrum waar de van Rood-Zwart Baflo overgekomen Dennis Tromp de gelederen komt versterken.