Marco Pesiwarissa: Hoofdtrainer bij Helpman? Een droom die zou uitkomen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Marco Pesiwarissa ken ik sinds onze gezamenlijke tijd bij SV Marum. Met enige regelmaat hebben we nog contact en via de sociale media vroeg ik hem naar zijn toekomstplannen als trainer.

 image-2014-05-18 2

Goedemorgen, Marco ik begreep dat je op dit moment druk bezig bent om in het bezit van je TC 2 diploma te komen: ‘Op dit moment ben ik daar inderdaad heel druk mee. Daar zit , gezien mijn drukke agenda , best heel veel  tijd in.. Vooral het bijhouden van een logboek, waarin je alle trainingen in moet verwerken en een uitgewerkte training moet inleveren, zit veel tijd. We hebben namelijk een hele leuke en kritische cursusgroep die de lat hoog legt. “
Jij bent op dit moment op meerdere fronten als trainer actief. Hoe staan de zaken er voor bij je teams:’ Als trainer van het 2e ben je wekelijks toch afhankelijk van wel spelersmateriaal je tot je beschikking hebt. En ik moet zeggen dat ik zowel met Bert Vos (Gorecht) als met Harry Zwiers (Helpman) prima communiceer en kan samenwerken. En uiteindelijk zie ik dat ook weer terug in de resultaten van de 2e teams. Ook hun verdiensten. Met Gorecht 2 doen we het als promovendus erg goed, boven verwachtingen. We staan gedeeld op de 2e plaats en in de tweede periode zijn we ook goed van start gegaan. Ik zie dat we als groep progressie maken en dat we ons nog steeds blijven ontwikkelen en beter worden. Ik verwacht dan ook een hoge klassering met deze groep.

Ook met Helpman 2 draait het de laatste weken goed. We hebben een slechte seizoenstart in de Res. 1e Klasse, maar hebben nu al meer punten behaald dan vorig seizoen. De ommekeer voor ons was tegen Be Quick 3 uit. Een slimme ervaren ploeg met spelers die op hoog niveau gespeeld hebben. We wonnen met 1-4. Daarna 2-2 in een oefenwedstrijd tegen Res. Hoofdklasser GRC en afgelopen zondag een 6-1 overwinning op onze directe concurrent. Er is nu veel meer duidelijkheid in de groep: Hoe we spelen, waar we de bal willen veroveren en de sfeer is prima. 
TC2 halen staat voor ambitie hebben en dat betekent dat je graag op eigen benen wilt staan: ‘Dat klopt. Ik had in mijn ogen veel eerder met deze cursus moeten gaan beginnen. Mijn ambitie is ook binnen de v.v. Helpman bekend. Als beginnende trainer had en heb ik maar één droom: Ooit hoofdtrainer worden bij mijn club, de v.v. Helpman! Ik heb heel wat jaren gewerkt als 2e elftaltrainer/ assisten-trainer met o.a. John de Hoop, Marcel Groninger, Bert Vos en Harry Zwiers. Ik heb me altijd dienend opgesteld naar deze hoofdtrainers. Maar uiteindelijk wil je dat ook wel eens zelf ervaren hoe het is om als hoofdtrainer voor de groep te staan. En wat is nou mooier om die kans bij jouw eigen club te krijgen.
Heb je al gesolliciteerd bij andere verenigingen of is dat nog even te vroeg: ‘Nee, ik heb nog niet gesolliciteerd. Hangt ook nog van heel wat zaken af: Blijf ik Hoofd Jeugdopleiding bij de v.v. Helpman. Waar gaat de v.v. Helpman doen met de openstaande vacature van hoofdtrainer. Hoe gaat het verder bij Gorecht. Wat dat betreft staat alles nog open bij mij. Ik hoop wel snel duidelijkheid voor mezelf te kunnen verschaffen.”
Clubicoon Harry Zwiers vertrekt als trainer bij Helpman. Helpman is ook jouw club. Hoe jammer is het vertrek van Harry: Dat Harry stopt bij Helpman had ik wel een beetje verwacht maar niet gehoopt. Ik weet niet of ik volgend seizoen weer onder een andere hoofdtrainer kan werken bij Helpman. Harry en ik vullen elkaar blindelings aan en we hebben hier samen met de overige stafleden en de spelersgroep, iets moois opgebouwd. Dat we een aantal jaren geleden samen een weg zijn ingeslagen en hij nu weg gaat, geeft mij het gevoel dat ik dat stokje samen met de overige stafleden zou moeten kunnen overnemen om die ingeslagen weg te blijven volgen. Mocht de TC en het hoofdbestuur er daarom voor kiezen om mij als opvolger van Harry aan te stellen, dan zie ik dat als een droom, die uitkomt.”