Kids United op alle fronten in beweging

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Henk de Haan is ambassadeur geworden van Stichting Kids United. Henk, al jaren fan van het geadopteerde g- voetbalteam van FC Groningen, is enorm trots op zijn ambassadeurschap. De oud- voetballer van FC Groningen en SC Veendam gaat zich inzetten om meer bekendheid te geven aan de stichting. Er zijn nog altijd veel ouders van kinderen en jongeren met een beperking die niet weten dat Kids United er is voor hun kind. Henk is, naast Max vd Berg, Caren Jongsma en Hans Nijland, de vierde ambassadeur.
kids
Inmiddels worden er door stichting Kids United, in samenwerking met het Alfa College, meer sporten aangeboden. Zo is onlangs net een clinic van judo afgesloten en wordt er op dit moment onder leiding van Anjo Mekel (Donar) met ondersteuning van studenten gebasketbald en verder zal er In januari zal gestart worden met streetdance.

Verder is, zo vertelt Onno Kukler, Kids United in gesprek met de gemeente voor een eigen plek. Een eigen plek waar nog veel meer dan 100 kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking kunnen sporten en elkaar kunnen ontmoeten. Een belangrijk gesprek omdat uit onderzoek blijkt dat in de provincie Groningen (procentueel) veruit de meeste kinderen en jongeren met een beperking wonen.