SV Bedum D1 door in Bekertoernooi

Geschreven door Klaas Harm Snitjer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Zaterdag 18 oktober zou volgens Harma Boer (TV Noord) een warme en zonnige na zomerdag moeten worden op sportpark Bedum. Zaterdagmorgen bleek het echter nog bewolkt en toch nog redelijk fris. Vandaag stond er een belangrijk en spannend bekerduel op de agenda en wel tegen De Weide D1 (Hoogeveen). Winnen is direct door naar de volgende ronde, gelijk spelen….Strafschoppen en verliezen betekende een beroerd weekend.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd zoals altijd de warming-up verzorgd door Jelmer Meinardi en Walter werd wederom ingeschoten, in het doel, door Jurgen Norden. Mika Taatgen, zou vanwege een lichte enkelblessure de eerste helft aan de kant blijven.

Om klokslag 10.30 uur klonk het fluitsignaal van scheidsrechter Rutger Bulthuis waarna de spelers van Bedum de aftrap namen. Al gelijk bleek dat de combinaties van de kant van Bedum lekker liepen. Er werd goed gecombineerd waardoor Bedum genoeg mogelijkheden kreeg tot het creëren van kansen rondom de goal van de Weide. Helaas was de verdediging van De Weide niet zo gemakkelijk te passeren waardoor echte grote kansen uitbleven. Vooral de lange, snelle en sterke centrale verdediger wist een aantal keren een aanval van Bedum in de kiem te smoren. Laat niet weg dat De Weide een aantal malen de spanning opvoerde via lange ballen, voorzetten en fysiek spel. Tot dusver een zeer spannende wedstrijd. Maar dan, in de 29e minuut, een overtreding van De Weide. Al met al een meter of 20 van het doel. Twan Ahlers aarzelt geen moment en streept de bal op een schitterende wijze in de kruising. Hierbij de Keeper van De Weide geheel kansloos achterlatend. 1-0.
In de tweede helft neemt ook Mika Taatgen deel aan het spel aan de rechtervleugel. Wederom verlopen de combinaties bij Bedumers lekker. Dan volgt een schitterende loopactie van Rinus Loonstra, welke de bal in een 2 tegen 1 situatie op het juiste moment afgeeft aan de vrijstaande Twan Ahlers. Twan weet de bal op een simpele wijze in te tikken. 2-0.
Al snel daarna, een mooie actie en schot van Mika Taatgen, recht op de keeper van De Weide. Door het loslaten van de bal weet ook Rinus eveneens een keihard schot te lossen op de goal, welke vervolgens afketst op de lat. Op gelukkige wijze komt de bal aansluitend voor de voeten van Robert Kwant, welke de bal, koel en simpel, weet binnen te tikken. 3-0.

Dan, ca. 10 minuten voor tijd, wederom een uitbraak van Bedum, Mika Taatgen geeft via de rechtervleugel een geweldige steekpass op Twan Ahlers en Twan weet wederom de keeper in een 1 tegen 1 situatie kansloos achter te laten en daardoor de eindstand op 4-0 te bepalen.