Geslaagd jubileum 80 jarig v.v. Stedum

Geschreven door Arend Koenes op . Geplaatst in Nieuwsflitsen


18 oktober 1934 werd de v.v. Stedum opgericht en daarom werd zaterdag het 80 jarig jubileum gevierd.
image-2014-10-21
Als 80 jarige had de v.v. Stedum het geluk op de hand. Er mocht werd immers in de 1e bekerronde een thuiswedstrijd tegen Pelikanen 1 geloot. Combineer dit met het schitterende weer, veel toeschouwers en een leuke middag met sportief en aantrekkelijk voetbal en je kunt zeker spreken van een geslaagde voetbalmiddag op het nostalgische sportpark aan de Bedumerweg in Stedum.

Ruim 200 toeschouwers genoten in de volle zon en een lekker temperatuurtje van de bekerderby tussen Stedum 1 - Pelikanen 1. Het in de 3e klasse spelende De Pelikanen kwam al snel op 0-2 en een grote nederlaag leek op komst, maar omdat de spitsen van de Pelikanen het vizier niet op scherp hadden staan en Stedum steeds beter ging voetballen bleef de schade tot de rust beperkt tot 0-2. Na de rust werd het spel van Stedum beter en dreigender en met een schitterende kopbal van Yannick van der Berg kwam Stedum terug tot 1-2. Omdat de Pelikanen kansen bleef missen en Stedum vaak dreigend in de buurt van de 16 meter kwam was de 2e helft zeker aantrekkelijk voor de toeschouwers. In de 85e minuut scoorde De Pelikanen alsnog de 1-3 en vlot daarna kwam met het 4e doelpunt van de Pelikanen de eindstand van 1-4 op het scorebord. Omdat ook vele oud-leden, waaronder vele toppers uit de jaren 1950 en 1960 toen de v.v. Stedum op het hoogste niveau speelde in de regio Groningen/Friesland en Drenthe, aanwezig waren, was het voor velen een feest der herkenning. Anne en Peet Smit (erelid), toppers van toen, genoten in de rust van een kopje koffie in de bestuurskamer en vertelden vol enthousiasme over hun successen van vroeger.

Het avondprogramma was, mede in verband met de grote belangstelling, in de sporthal. Ruim 150 mensen, waar ook veel oud-leden van de jubilerende vereniging zich onder bevonden, hadden de moeite genomen om de jarige te feliciteren. Om ca. 20.00 uur opende voorzitter Pieter Berend Slager de avond met een korte terugblik op de geschiedenis van de v.v. Stedum. Hij refereerde aan de 9 kampioenschappen, waarvan het laatste al weer 25 jaar (!) geleden werd behaald, van de v.v. Stedum. De eeuwige uitdaging van het bestuur om de financiën op orde te houden. In de jaren 1959/1960 nam men bijvoorbeeld het rooien van 3 hectare bieten aan om extra geld te genereren. Ook werd Jan de Jonge, zoon van oud-voorzitter Tiemen de Jonge, in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet (ca. 25 jaar) als jeugdleider bij de v.v. Stedum.

Na de toespraak van de voorzitter was het de beurt aan Henk de Haan om de aanwezigen te vermaken. Met leuke anekdotes uit zijn tijd als voetballer bij FC Groningen en Veendam, zijn werk bij de Rabobank en zijn (kortstondige) deelname aan KLOUK kreeg Henkie007 de lachers zeker op zijn hand. Na een korte break vervolgend Henk zijn verhaal en werden een viertal toppers van nu en toen, te weten Luit Timmer, Wim van Zanten, Hergen Balkema en Ferdi de Jonge, kort door Henk geïnterviewd. Ook dit leverde weer hilarische momenten op.
Nadat Henk de Haan bedankt was en Arend Koenes en Pieter Berend de aanwezigen dankten voor aanwezigheid konden de voetjes van de vloer. DJ Arnold en DJ Jappa slaagden hier prima in en tot 01.00 uur werd het feestje van de 80 jarige uitbundig gevierd. Er kan dan ook enkel maar geconcludeerd worden dat het een prachtig verjaardagfeestje was voor de v.v. Stedum. Op naar het 100 jarig jubileum in 2034