VVSV ’09 wint 6e editie van De Marne penalty bokaal.

Geschreven door Eddie Tammens op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Woensdag 15 oktober vond alweer de 6e editie van De Marne penalty bokaal plaats. Hierbij nemen vertegenwoordigers van alle jeugd elftallen penalty’s waarna er een club als winnaar te voor schijn komt die de reusachtige wisselbeker een jaar lang mogen tonen in hun kantine. De winnaar organiseert ook de volgende editie.
Omdat FC LEO vorig jaar gewonnen had werd er op het sportcomplex te Leens gestreden voor de eer. De weersomstandigheden waren perfect. Helaas was het Eenrum niet gelukt om voldoende spelers te regelen zodat met 4 van de 5 verenigingen werd gestreden.
Marco Wichers, doelman van FC LEO 1, was bereid gevonden om te proberen zoveel mogelijk penalty’s te stoppen terwijl Martin Rozema de fluit hanteerde. Vooraf was door loting de start volgorde bepaald.
Er werd begonnen met de F-pupillen en zo werd er naar de A-junioren toegewerkt. Bij de A-junioren aangekomen maakten alle ploegen nog kans op de beker. Nadat echter alle strafschoppen waren genomen en de punten bij elkaar opgeteld bleek dat VVSV ’09 de meeste penalty’s had gescoord zodat zij de wisselbeker mee mogen nemen naar Ulrum. Zeester was 2e en FC LEO en Kloosterburen eindigden met evenveel punten op een gedeelde 3e plaats.