VV Stedum voor het eerst sinds elf jaar door in beker

Geschreven door Jaap Dijkema op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Het vlaggenschip van het 80 jarige VV Stedum speelt aanstaande zaterdag (VV Stedum bestaat dan precies 80 jaar!) voor het eerste sinds het seizoen 2003-2004 in de eerste knock-out ronde van de beker. De mannen van Stedum trainer Leendert Nieborg nemen het in eigen huis op tegen derde klasser De Pelikanen.
In de poule werd eerst Rood Zwart Baflo in Baflo met 1-3 verslagen, daarna werd TLC (za) met een 2-3 nederlaag naar huis gestuurd en tot slot wonnen de Stedumers met 3-1 van buurman Middelstum. Ook de Pelikanen wisten alle wedstrijden in de poule te winnen (TEO, Poolster en VVS).

De laatste keer dat De Pelikanen en Stedum elkaar in bekerverband troffen was in het seizoen 2012-2013. Beide ploegen waren bij elkaar in de poule ingedeeld. Stedum won de confrontatie met de Pelikanen met 2-1 door onder andere een goal van Jan Spijk! Echter was het De Heracliden dat in deze poule naar de volgende ronde ging.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in competitie verband was in het seizoen 2011-2012. In Appingedam was De Pelikanen met 4-0 de baas, maar in Stedum waren de Stedumers de Peli`s met 3-1 de baas.

Ondanks deze resultaten vertelde de trainer van De Pelikanen- Kees Bouma in een interview met de 'Eemsbode' dat hij niet veel problemen ziet om ten koste van Stedum naar de 2e ronde te bereiken.. Uiteraard willen de Stedumers het tegendeel bewijzen!

Zoals gezegd behaalde Stedum in het seizoen 2003-2004 voor het laatst de 1e ronde van de beker. VV Stedum dat toen onder leiding stond van Stedumer Kees Mulder wist onder andere 2e klasser Eems Boys na strafschoppen te verslaan, maar moest in de 3e ronde haar meerdere kennen in Hoofdklasser v.v. Appingedam (1-9).

De mannen van Leendert Nieborg kunnen deze zeer speciale dag voor iedereen die VV Stedum een warm hart toe draagt nog leuker maken, door De Pelikanen te verslaan en hiermee de 2e ronde te bereiken van het bekertoernooi!

De wedstrijd tegen De Pelikanen begin om 14:30 uur en staat onder leiding van Dhr. J.G. Bulthuis.

Tot zaterdagmiddag en wellicht ook tot zaterdagavond tijdens het 80 jarige jubileum feest in de Sporthal