SV Bedum D1 wint ook ruim van VEV'67

Geschreven door Jelmer Meinardi op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

SV Bedum D1 – VEV’67 D1

Een week van trainingen, een oefenwedstrijd tegen FC Groningen D2 en voor een aantal ook nog een toernooi op het Robbenveld. Al met al een week vol sport(act)iviteit. En dan stond aansluitend ook nog het competitieduel tegen VEV’67 D1 op het programma. Ook al stond deze tegenstander op de 9de plaats, geen enkele tegenstander dient te worden onderschat.
Om 10.30 uur, klinkt het eerste fluitsignaal. Ik geloof het snelste doelpunt op het sportpark Bedum ooit. Binnen 20 seconden weten de heren van Bedum D1 al op een 1-0 voorsprong te komen. Helaas duurt het maar enkele minuten voordat VEV’67 gelijk maakt. De kopsterke nr. 13 van VEV’67 kopt de bal vanuit een uitstekende corner in. De stand is nu 1-1. Direct scoort Bedum weer waardoor er een 2-1 op het scorebord komt te staan.

Hierop volgt weer een corner voor VEV D1. De kopsterke nummer 13 komt weer mee naar voren. Ditmaal wordt deze speler hardhandig gedekt waardoor de scheidsrechter VEV’67 een penalty geeft. Al springend en met zijn armen wijd stond keeper Walter klaar op de doellijn. Het schot volgt en Walter pareert de bal via een prima redding. Hierna verloopt het scoreverloop in de wedstrijd heel snel. Bedum D1 scoort nog eens 5 doelpunten, maar ondertussen weet VEV’67 ook op een fraaie wijze nog 2 maal te scoren vanuit een hoekschop. Even later breekt de rust aan met een tussenstand van 7-3 in het voordeel van de Bedumers.

Net als in de wedstrijd tegen FC Groningen D2 liepen de combinaties van de Bedumers in de 2de helft minder goed. Neemt niet weg dat ze toch nog een aantal behoorlijke scoringskansen wisten te creëren. Al stonden de mannen van VEV’67 qua stand al behoorlijk achter, je moet ze qua vechtlust complimenteren geven. Ze bleven de verdediging van de Bedumers lastige momenten bezorgen. Al met al wisten onze Leekster gasten nog een maal te scoren uit een corner gevolgd door nog 2 doelpunten van de Bedumers. Het was een doelpuntrijke wedstrijd: Twan Ahlers (4x), Robert Kwant (3x), Bjorn van Zanten en Rinus Loonstra… fraaie doelpunten om naar te kijken. Eindstand: 9-4. Wat betekent dat er zes wedstrijden in de hoofdklasse zijn gespeeld en 18 punten zijn behaald. Komende zaterdag,18 oktober om 10:30 uur spelen de mannen van SV Bedum D1 thuis tegen De Weide D1. Aangezien De Weide D1 ook ongeslagen bovenaan staat in de hoofdklasse, beloofd dit wederom een spannende pot voetbal te worden.