EKC 2 verliest van Holwierde

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen speelden zaterdag 11 oktober tegen het hoger geklasseerde Holwierde uit het gelijknamige dorp.
logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a

Na wat heen en weer gevoetbal trof Holwierde eerst de lat en zag Lisanne Broekema haar schot op de paal belandden. In de 5e minuut nam EKC de leiding. Via Lisanne Broekema en Marijn Nienhuis kwam de bal bij Kirsten Berghuis die raak schoot: 1-0. Helaas duurde dit niet lang want Holwierde kwam meer opzetten en kwam in de 10e minuut vanuit een niet goed verwerkte corner langszij: 1-1. De gasten wilden meer en in de 13e minuut namen zij de leiding. Een schot verdween onder keepster Christina Prins in het doel: 1-2. EKC gaf het echter niet op en dat betaalde zich in de 21e minuut uit. Met een afstandsschot noteerde Minou Hegge de 2-2 stand. Hoewel Holwierde wel de overhand had kon EKC goed meekomen en zelf ook wat kansen creëren. Toch was het weer Holwierde dat in de 34e minuut zo kon doorgaan en de 2-3 binnenschoot. EKC probeerde wat terug te doen maar moest toestaan dat Holwierde via een boogbal in de 45e minuut op 2-4 kwam.

De tweede helft startte met de zon in de rug voor EKC. Het hielp hun niet want na een minuut werd door het midden uitverdedigen genadeloos afgestraft: 2-5. EKC ging niet bij de pakken neerzitten en kwam in de 48e minuut weer terug in de wedstrijd. Uit de kluts voor het Holwierde-doel vond Marijn Nienhuis een opening: 3-5. EKC voelde dat er meer in het vat zat en kreeg in de 54e minuut een unieke mogelijkheid. Binnen de beruchte lijnen werd Claudia van der Horn neergelegd en kreeg een strafschop mee. Helaas voor haar wist de keepster van Holwierde de door Claudia zelf genomen penalty te stoppen. In plaats van de verlangde 4-5 was het Holwierde dat in de 58e minuut op 3-6 kwam. Het drukte door en vijf minuten later stond het ineens 3-7. De thuisploeg probeerde wel wat terug te doen. Marijn Nienhuis schoot nog naast waarna EKC in de 76e minuut toch even weer dichterbij kwam. Een verrassend schot van Lisanne Broekema betekende 4-7. Het leek toch nog goed te komen. Echter naarmate de tijd vorderde bleven doelpunten uit. Een tweede strafschop in de 83e minuut werd helaas ook niet benut doordat Minou Hegge deze over schoot. Zo bleef het 4-7 voor Holwierde maar kan EKC toch terugkijken op een goede wedstrijd en kan er met vertrouwen naar de toekomst worden gekeken.