FC Groningen D2 – SV Bedum D1

Geschreven door Jelmer Meinardi op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op 7 oktober jl. stonden de mannen van Bedum D1, in een vriendschappelijk duel tegenover de mannen van FC Groningen D2 in een duel die op het hoofdveld van de V.V. Glimmen werd gespeeld
                           
Om klokslag 18.30 klonk het fluitsignaal en al snel werd er druk gezet door de FC jeugd. Door goed lopende korte combinaties van de Bedumers wist de FC vooralsnog geen “grip” op het spel te krijgen. Al na een paar minuten bleek dat het een sportieve en spannende pot voetbal zou worden met over en weer diverse mogelijkheden. Een wedstrijd waar al een tijd naar uit werd gekeken. De FC speelde in de eerste helft veel via de razend snelle vleugels en op randje buitenspel om zo te trachten de openingstreffer te scoren. De Bedumers wisten door korte combinaties en via de vleugels toch een aantal mooie kansen te creëren. Al met al een pot voetbal met spanning, balvaardigheid van beide kanten, overzicht en een goed spelende verdediging en keepers van beide kanten. Een pot voetbal die aardig gelijk op ging.

In de eerste helft wist geen van beide partijen te scoren en na ca. 30 minuten klonk het rustsignaal. Na een kwartier pauze stonden beide partijen weer tegenover elkaar op het verlichte hoofdveld. Ook nu werd direct na het fluitsignaal druk gezet door de FC, maar ook nu stonden de Bedumers weer hun mannetje. Het gehele spel verliep nu hoofdzakelijk op het middenveld. Toch wisten de Bedumers een aantal maal door te breken en zo een aantal scoringskansen te creëren. Ook aan de zijde van de FC werd door de linker vleugel de Bedumse verdediging aardig op de proef gesteld. Dit resulteerde tot een aantal hoekschoppen en afstandschoten die klemvast werden gepakt door de keeper van Bedum.

En dan, het moment dat de Bedumers toch weten door te breken. De FC keeper stond volgens de handige Sven Bouwman te ver voor zijn doel en dit werd door hem afgestraft met een zeer fraaie bal over de keeper. Een 0-1 voorsprong voor de boys uit Bedum. Tot ca. 5 min voor tijd bleef het spel zich over en weer afspelen op het middenveld. En dan een vrije bal voor de FC. Een meter of 20 van Walter zijn doel. Bij het nemen van de bal stond de spits van de FC buitenspel, maar het spel ging door. Rinus wist de bal nog uit de “16” weg te koppen, maar helaas belande deze op de wreef van een FC speler. Gevolg… een zeer fraaie streep richting de kruising. 1-1. Dit was ook de eindstand. Al met al een sportieve, spannende maar vooral leerzame wedstrijd. Onze dank gaat nogmaals uit naar de spelers en begeleiders van FC Groningen D2, alle supporters van beide zijden en V.V. Glimmen voor haar gastvrijheid.