EKC verstevigd koppositie door ruime zege

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In Drachten traden de voetbalsters van ST Eenrum/Kloosterburen als koploper aan tegen hekkensluiter ONB dat geheel puntloos onderaan stond.
logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a
EKC  mistte Lotte Hoogland, Romy Rijzinga en Loes Korhorn terwijl Anouk Koster alleen als wissel beschikbaar was. De wedstrijd vond plaats op kunstgras en EKC heeft daarmee altijd wat moeite om de juiste speelwijze te vinden. Het drong ONB wel terug op de eigen helft maar kwam er niet door. ONB kwam er sporadisch uit zonder echt gevaarlijk te worden. Ook werd er gespeeld in een te laag tempo en liep het voorin bij EKC vooreerst niet. In de 24e minuut werd de bal gebroken. Nicky Bos vond Sarah Rijzinga die doorging, de keepster uitspeelde en de 0-1 noteerde. ONB probeerde wat terug te doen maar de twee zwakke inzetten werden gemakkelijk door keepster Marjon Bos gepakt. Het was wederom EKC dat haar voorsprong verdubbelde in de 32e minuut. Via Nicky Bos en Rebecca Postma belandde de bal bij Sarah Rijzinga die op snelheid de ONB-defensie klopte en de 0-2 inschoot. EKC bleef naar voren spelen maar moest nog wel een enkele ONB-poging afstoppen. Aan de andere kant duurde het toch nog tot de 45e minuut eer de 0-3 op het scorebord zou staan. Irene Bos vond Nicky Bos die raak schoot. Dit werd ook de ruststand.

Al na 3 minuten was het weer raak. Nicky Bos werd neergelegd en Krista Berghuis plaats van zeker 20 meter de vrije trap in – voor haar – rechterbovenhoek: 0-4. EKC ging door maar niets alles lukte. ONB deed weinig meer terug en keepster Marjon Bos kende dan ook een rustige maar koude (het was gaan regenen) tweede helft. In de 57e minuut schoot de keepster van ONB de bal uit maar Sarah Rijzinga onderschepte deze en bracht Nicky Bos in stelling. Bos faalde niet: 0-5. Vier minuten later kon Janet Toonder niet verder en nam Anouk Koster haar plaats in. De voorsprong van EKC kwam niet meer in gevaar en was alleen de vraag hoever de rood-wit-gestreepten de score zouden opvoeren. Een bal van Irene Bos in de 65e minuut vanaf de rechtermiddenveldplaats bereikte Nicky Bos die naar links Rebecca Postma bereikte. Postma vond de linkerhoek: 0-6. De koek was nog niet op maar ONB wist even de doelpuntenmachine op te houden en zelf ook even voor het EKC-doel te verschijnen. De vrije trap leverde niets op. EKC nam het weer over en in de 76e minuut konden haar supporters weer juichen. Via Krista Berghuis en Rebecca Postma belandde het leer bij Nicky Bos die wederom raak schoot: 0-7. Nadat ONB in de buitenspelval liep en EKC wat mogelijkheden niet benutte was het in de 83e minuut toch weer raak voor de gasten. Sarah Rijzinga vond vanaf de linkerflank Nicky Bos die wederom niet faalde: 0-8. ONB geloofde het inmiddels wel en deed niet veel meer. Een minuut later viel dan ook de 0-9. Sarah Rijzinga bediende Rebecca Postma die via de keepster het net deed bollen. In de 86e minuut vielen de dubbele cijfers. Nicky Bos stuitte op de keepster waarna Sarah Rijzinga het afmaakte. Nicky Bos kreeg wel het slotakkoord toen ze in de 89e minuut doorging en de eindstand op maar liefst 0-11 bepaalde. Hiermee behaalde EKC haar hoogste overwinning dit seizoen en verstevigde haar koppositie dat nog meer een positieve lading kreeg toen bleek dat naaste concurrenten Opende en FVC onderuit gingen. Komende zaterdag wacht in Kloosterburen aanvang 14.00 uur de tweede bekerronde tegen de SV Bedum.