Winsum VR1 wint voor zesde keer op rij

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Onder een strakblauwe hemel spoeden zich afgelopen zaterdagmorgen uit vele hoeken en gaten van het Groninger land de spelers van TKB VR2 en Winsum VR1 zich naar het Appleknockers Flophouse (= kantine) van de Groninger Studenten Voetbalvereniging The Knickerbockers. Het kunstgras met de zo bediscussieerde rubberen korrels ligt er strak bij op het sportcomplex in het Zernike Park. De clubscheidsrechter tost ouderwets met de vraag “in welke hand heb ik de fluit”, laat de aanvoerder van de thuisclub kiezen waar normaal de gastvereniging mag kiezen, en geeft aan dat het antwoord van de aanvoerder van de thuisclub fout is zonder daarvan enig bewijs te leveren of dat ook werkelijk zo is. Heerlijk studentikoos. Iets na tienen wordt er voor de eerste maal afgetrapt tussen nummer 11 van de ranglijst (TKB) en nummer 2 (Winsum).

 door Paul de Vries
Van enig krachtsverschil is nauwelijks sprake. Winsum krijgt echter de beste kansen. Minke Lalkens komt 2 maal oog in oog met de keeper van TKB maar weet niet te scoren. Jolien Dijk mag vanaf de strafschopstip (na een handsbal van een TKB verdediger) de 0-1 laten aantekenen, maar de keeper redt fraai. In de 37e minuut scoort Yvet de Groot van TKB enigszins onverwacht met een afstandsschot de 1-0. Chantal Streppel krijgt vlak voor de rust nog een kans, maar haar schot over de keeper belandt op de lat.     
In de rust vervangt coach Alfred Sterrenberg van Winsum Berber Hokwerda voor Alieke Tuin in een poging om de achterstand weg te werken. Na een goede actie van diezelfde Alieke Tuin komt Chantal Streppel net 1 meter tekort om de strakke voorzet binnen te schieten. Even later gaat een schot van Chantal Streppel na een goede voorzet van Minke Lalkens net over het doel en ondertussen krijgt keeper Willisa Scholtens van Winsum voldoende ballen op doel om haar keeperstalent te kunnen etaleren. De tijd tikt weg en de spanning stijgt evenredig. Alieke Tuin haar voorzet op Minke Lalkens lijkt een niet te missen kans, maar de bal gaat er toch echt niet in. Een hoekschop van Minke Lalkens komt bij de sterk spelende Melinda Hilbelink, haar schot echter gaat ruim over het doel. Coach Alfred Sterrenberg grijpt nogmaals in en vervangt Minke Lalkens door Daniëlle Mulder.         


In de 78e minuut fluit de scheidsrechter wederom voor een handsbal van TKB in het strafschopgebied. Chantal Streppel schiet onberispelijk de 1-1 binnen. De volledig leeg gespeelde maar sterk acterende Sabine Jansen werd vervangen door Indy Balk bij Winsum. Met nog 2 minuten reguliere speeltijd te gaan ziet Alieke Tuin de keeper van TKB een paar meter voor haar doel staan. Vanaf 35 meter schiet ze de bal precies over de graaiende handen van de keeper en net onder de lat in de touwen, daarmee de eindstand bepalend op 1-2.


TKB speelde zeer sterk voor een team dat op de 11 plaats van de ranglijst staat, Winsum speelde niet hun beste spel van dit seizoen. De wijze echter waarop door Winsum in de 2e helft werd gestreden met de rotsvaste overtuiging dat de winst nog altijd mogelijk was, maakte het verschil. 


Komende zaterdag gaan de vrouwen van Winsum op bezoek bij koploper ACV. ACV heeft tot nu toe 3 punten minder verspeeld in de competitie en is tevens de enige ploeg waarvan Winsum dit seizoen heeft verloren. TKB gaat op bezoek in Eenrum bij de nummer 10 van de ranglijst EKC.   

Opstelling Winsum VR1:

Keeper: Willisa Scholtens

Achter: Annick de Vries, Sabine Jansen (80e min: Indy Balk), Yvonne Visser, Marlies Bijman

Midden: Jolien Dijk, Linda Bakker, Melinda Hilbelink  

Voor: Minke Lalkens (75e min: Daniëlle Mulder), Berber Hokwerda (46e min: Alieke Tuin), Chantal Streppel


Einduitslag: 1-2 (rust: 1-0)

Scoreverloop:

37e  minuut: 1-0 Yvet de Groot

78e minuut: 1-1 Chantal Streppel (strafschop)

88e  minuut: 1-2 Alieke Tuin