Of je moet je als clubs verenigen of stoppen met ‘off the record’ piepen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Discussie competitieformat dreigt te ontsporen: dertien clubs verenigen zich'. Deze kop las ik op www.voetbalprimeur.nl waar het ging over het plan van de KNVB om de eredivisie in te krimpen.

je profielfoto


Dertien verenigingen die zich gaan verenigen tegen de plannen die er zijn richting het inkrimpen van de eredivisie deden mij kijken naar het gedoe rond het pupillenvoetbal. Plannen die steeds serieuzere vormen aan gaan nemen. Want wat men in de bossen van Zeist heeft bedacht moet er door geramd worden is dat wat je hoort. De laatste weken hoor je er maar weinig meer over zou je denken maar dat is niet helemaal waar. Bij de kleinere verenigingen borrelt het namelijk nog steeds. Snijd je het onderwerp namelijk aan dat is het ‘circus’ en volgen de ‘superlatieven’ richting de bond en zijn plannen elkaar in een hoog tempo op. Maar aan mij is het allemaal niet meer besteed, energie besteden aan het ‘gedoe’ in Zeist. Iets wat ook geldt voor de geldstromen richting het gehandicaptenvoetbal in Groningen. Ik ga mij niet meer afvragen voor welk duel het G-team van de Gemeente Eemsmond door FC Groningen wordt uitgenodigd. FC Groningen, onze rots in de branding in de maatschappij. Dat ga ik mij niet meer afvragen en wat ook geldt voor sponsoren en andere aanverwante ‘artikelen die niet verder dan vijf centimeter buiten hun gezichtsveld kijken qua donaties richting de gehandicaptensport in het algemeen.

Verder is het ook stil rond de korrels op het kunstgras waar niemand blij van wordt maar er waar weinig mee gebeurd. Op de Peperweg hoor ik vaak iemand zeggen, laat maar joh, dat is binnenkort geen nieuws meer in een wereld die steeds gekker wordt en we steeds vaker als dom worden gezien.”

En verdomd, ze heeft vaak gelijk want inderdaad helpt het niets om de vinger op een zere plek te leggen wanneer de rest niet mee wil. Dus een club die roepende is waar het gaat om dat pupillenvoetbal-plan een zinloos plan is heeft geen zin. Dan moet je met meer zijn en die zijn er absoluut. Er zijn er die mij nauwelijks willen geloven maar het is toch de waarheid. Het overgrote deel aan clubs is niet voor de revolutie van het pupillenvoetbal.

Maar alles hierboven benoemt, het zal allemaal wel. Wanneer je je als verenigingen namelijk niet wilt verenigen tegen dwaze plannen richting het jeugdvoetbal, tegen  ‘bezopen’ acties in de gehandicaptensport en je de korrels voor ‘lief’ neemt moet je ook niet piepen denk ik dan maar.