EKC MO17 1 wint Wintercup Noord Groningen

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op zaterdag 28 januari deden de twee zaalvoetbalteams van EKC uit Eenrum en Kloosterburen mee aan de winnaarspoule van de Wintercup Noord Groningen voor meisjes onder de 17 jaar. Hoewel deze meisjes allen acteren bij de dames van EKC mochten zij qua leeftijd wel meedoen aan dit toernooi dat nu werd gehouden in de Sporthal De Boshal te Loppersum. In Loppersum legde EKC 1 beslag op de 1e plaats terwijl EKC 2 als 5e en laatste eindigde. Aanstaande zaterdag spelen de dames van EKC 1 een oefenwedstrijd in Eenrum tegen SIOS uit Sauwerd aanvang 10.30 uur terwijl EKC 2 de uitwedstrijd tegen Groninger Boys in Groningen speelt aanvang 12.30 uur.


SV Bedum 1 – EKC 1                                                                       0-0

 EKC 1 bestond uit Maaike Adema, Nicky Knol, Suzanne Bergstra, Emma Postma, Charlotte van Dort en Sanne Werkman. De wedstrijden duurden 12 minuten. De eerste tegenstander SV Bedum 1 bleek een taaie. Hoewel de betere kansen voor EKC waren was geen van allen raak. Bedum kreeg wel in de 3e minuut een zeer goede kans maar benutte deze ook niet. Soms leek Bedum wat meer op te komen maar dit werd al gauw weer beteugeld door EKC. Desondanks bleef het 0-0 waarmee vooral EKC niet tevreden was.

 EKC 2 – SV Bedum 2                                                                       2-0

EKC 2 bestaande uit Kirsten Buikema, Inge Mulder, Iemke Jongsma, Veerle Oosterbeek, Michelle Koster en Maaike Adema kende een betere start. Zij trad aan tegen SV Bedum 2. Nadat het aardig gelijk opging sloeg EKC 2 in de 3e minuut toe toen Michelle Koster zich positioneerde en de 1-0 binnen knalde. Bedum probeerde terug te komen maar kreeg het de deksel op haar neus toen Inge Mulder in de 4e minuut doorbrak en de 2-0 noteerde. Daarna deden beide ploegen nog pogingen – EKC wat meer dan Bedum – om de stand te veranderen maar dat lukte niet meer. Inge Mulder stuitte in de laatste minuut nog op de Bedum-keepster en keepster Maaike Adema bracht vlak daarna nog uitkomst maar het bleef bij 2-0 waarmee EKC 2 haar eerste punten pakte.

 EKC 1 – EKC 2                                                                                 3-0

 Nu stond bij EKC 1 Sanne Werkman op doel terwijl Maaike Adema het doel van team 2 verdedigde. Aanvankelijk ging het gelijk op. Beide teams wilden eigenlijk niet verliezen maar het was EKC 1 dat dit in de 3e minuut doorbrak toen Suzanne Bergstra de 1-0 aantekende. Allengs kwam EKC 1 meer voorin maar EKC 2 gaf zich niet gewonnen. Zo knalde Michelle Koster de bal tegen de lat. Nadat Suzanne Bergstra – schot naast – en Charlotte van Dort – stuitte op keepster Adema – niet wisten te scoren was het Emma Postma die in de 7e minuut doorbrak en EKC 2 de nekslag gaf: 2-0. Een minuut later was Charlotte van Dort van rechts via een corner de aangeefster en maakte nu Suzanne Bergstra het af: 3-0. EKC leefde nog even op maar Michelle Koster zag haar schot over gaan zodat 3-0 ook de eindstand werd.

 SV Bedum 1 – EKC 2                                                                       2-0

Na de nederlaag tegen EKC 1 leek EKC 2 de weg wat kwijt. Het was dan ook Bedum dat met een verrassend schot in de 3e minuut op 1-0 kwam. EKC probeerde wel wat terug te doen maar Bedum bleef aandringen. Gelukkig was keepster Maaike Adema op dreef en behoedde zij haar team voor een grotere achterstand. Bedum was beter dan EKC maar wist dit pas in de 7e minuut om te zetten in haar tweede treffer: 2-0. Daarna bleef Bedum meer komen maar EKC wist alles verder tegen te houden. In de 11e minuut kreeg Inge Mulder nog een vrije trap mee maar deze werd helaas gestopt zodat het bij 2-0 bleef.

 SV Bedum 2 – EKC 1 0-3

 De eerste aanval was voor EKC maar zonder resultaat. EKC was wel meer de bovenliggende partij maar Bedum gaf zich niet zonder meer gewonnen. EKC zocht een opening maar vond deze vooreerst niet. Zo stuitten Charlotte van Dort en Emma Postma op de Bedum-keepster. Uiteindelijk wist EKC in de 6e minuut een gaatje te vinden. Charlotte van Dort vond Emma Postma die haar ploeg op een 0-1 voorsprong zette. EKC wilde meer en stelde een minuut later de overwinning veilig. Nu was Nicky Knol de aangeefster maar wederom Emma Postma de doelpuntenmaakster: 0-2. EKC beheerste het duel nu. Bedum deed nog een poging om wat terug te doen maar het was wederom EKC dat nogmaals doelpuntte in de laatste minuut toen Suzanne Bergstra doorbrak en de eindstand op 0-3 bepaalde.

 Winsum 1 – EKC 2 1-0

 In deze wedstrijd was Winsum wel iets de meer bovenliggende partij maar EKC deed zeker goed mee. Winsum was wel meer op de helft van EKC maar wist daar geen gebruik van te maken. Zo redde keepster Maaike Adema op een Winsumer inzet en de daarop volgende corner leverde de licht-groen-gehemden ook niets op. Ook EKC wist er niet door te komen en moest zelf in de 6e minuut alsnog een tegentreffer incasseren. Eerst redde keepster Adema nog maar in de rebound werd ze geklopt: 1-0. Gezien het wedstrijdbeeld wel een terechte treffer maar niet leuk voor EKC. Voorin wist de combinatie niets meer klaar te maken maar verdere tegentreffers bleven uit zodat het bij 1-0 bleef.

 EKC 1 – Winsum 1 2-0

 Deze wedstrijd bleek terecht een finale te zijn. EKC had aan een gelijkspel genoeg terwijl voor Winsum alleen een overwinning nodig was voor de 1e plaats. Het werd dan ook een spannende en boeiende wedstrijd met wel een iets meer bovenliggend EKC. Echter aan beide kanten werden de mogelijkheden – ook nu meer voor EKC dan Winsum – niet afgewerkt. Zo waren Suzanne Bergstra, Sanne Werkman en Emma Postma onfortuinlijk terwijl aan de andere kant keepster Maaike Adema enkele malen uitkomst moest brengen. Toen het naar een gelijkspel leek te gaan drukte EKC in de slotfase alsnog door. In de 11e minuut vielen de beide doelpunten die EKC de 2-0 opleverden. Eerst bereikte een intrap van Charlotte van Dort Emma Postma die deze pardoes intrapte (1-0) en ongeveer 40 seconde later was het weer Postma die op snelheid er van door ging en de 2-0 eindstand bepaalde. Hiermee werd EKC 1 winnaar van de Winter Cup Noord-Groningen voor MO17 en mocht ze een fraaie trofee mee naar huis nemen. Dat EKC 2 helaas laatste werd mocht de pret niet drukken. De acht doelpunten in totaal voor EKC 1 kwamen op naam van Emma Postma 5 en Suzanne Bergstra 3 terwijl Michelle Koster en Inge Mulder de productie voor EKC 2 op hun naam stelden. Met al en al een geslaagd toernooi voor EKC.