Rene Wollerich : Nieuwe uitdaging bij HS'88

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

hs88Als hoofdtrainer van eersteklasser CVVB bracht Rene Wollerich de afgelopen vijf jaar een positieve ontwikkeling teweeg op Sportpark Bedum. En dat is niet onopgemerkt gebleven. De coach verlegde zijn trainersloopbaan, en is komend seizoen in dienst van HS ’88.

’’Na vijf jaar CVVB was ik toe aan een nieuwe uitdaging, dus het besluit dat ik zou vertrekken stond al langer vast. Ik zocht een club die in het verlengde van mijn ambitie past en vond die uitdaging bij HS ’88’’, vertelt Wollerich.

Bij HS ’88 is Wollerich verantwoordelijk voor de aansturing van de eerste en tweede selectie. Een uitdaging die de trainer naar eigen zeggen op het lijf is geschreven. ‘’Ik ben het liefst bezig met de opleiding van spelers en HS ’88 is wat dat betreft op een goed moment op mijn pad terechtgekomen. De selectie is in vergelijking met het afgelopen seizoen nagenoeg intact gebleven. Daarnaast zijn er veel A-junioren bijgekomen. Kortom, het is een hele mooie uitdaging’’, vervolgt Wollerich.

Wollerich wil het hoogste rendement halen uit de ploeg die afgelopen seizoen via de kortste route promotie afdwong, maar houdt ook een slag om de arm. ‘’Je bent niet zomaar de beste in deze veredelde vierde klasse, maar wij doen ook niet mee voor het meedoen. Deze competitie is nieuw voor mij, ik kom op veel nieuwe velden en ontdek veel clubs die ik nog niet ken. We gaan gewoon ons uiterste best doen om er dit seizoen iets van te maken.’’