Wildervank wil in linkerrijtje

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Wildervank’Promotie is het meest tastbare van ambitie’’, vertelt Wildervank-trainer Bart Hartman, maar is meer nodig om tot resultaat te komen benadrukt de oefenmeester. Tweemaal eerder bedankte de coach voor de opdracht, maar de vereniging is in ontwikkeling. En dat gegeven zette het licht voor Hartman op groen.

’’Het beleid dat een aantal jaren geleden is ingezet met betrekking tot de jeugd was voor mij een voorwaarde om hoofdtrainer te worden’’, vervolgt Hartman. Het resultaat is ernaar, want in de voorbereiding op het nieuwe seizoen deed een vijftal getalenteerde A-junioren al volop mee met de hoofdmacht. Nieuw binnen het eerste elftal van Wildervank zijn de namen van Kor Oldenburger (voorheen Appingedam), Mark van Beusekom (Nieuw Buinen), Roland van der Velde (Nieuw Buinen), Robert Smit (Hoogezand) en Dennis Huizinga (tweede elftal). Een tweetal spelers vertrok. Michael Geerts koos voor een nieuw avontuur bij FC Ter Apel ’96 en Rob Olijve is komend seizoen actief voor Veendam 1894.

Evenwicht

Hartman is tot nu toe zeer te spreken over zijn ploeg en ziet voldoende uitdaging in zijn nieuwe functie. ‘’Ik heb dit seizoen de beschikking over een jonge gretige groep, maar er is veel grond dat nog niet ontgonnen is. De selectie bestaat momenteel uit 18 spelers en 3 keepers, dus daar kunnen we dit seizoen in elk geval goed mee vooruit.’’

Doelstelling

Afgelopen seizoen eindigde de club op de negende plek in de derde klasse C. Dat moet, en kan beter legt Hartman tenslotte uit. ‘’Vorig seizoen was Wildervank vaak toch wel de betere ploeg, maar kwam het in de score niet uitdrukking. Vooruitblikkend op het nieuwe seizoen zijn we met de huidige selectie, waarvan Roland van der Velde helaas tijdelijk geen deel uitmaakt wegens een beenbreuk, minimaal aan onze stand verplicht om bij de eerste vijf te eindigen.’’

Wildervank opent het seizoen op zondag 5 september met een thuiswedstrijd tegen Helpman. Verder neemt het elftal van Hartman het op tegen ZNC, Bellingwolde, Haren, FC Lewenborg, Muntendam, Musselkanaal, FC Ter Apel ’96, De Vogels, Veendam 1894, Amicitia VMC, Stadskanaal en HSC.