Nieuwe ronde nieuwe kansen Woltersum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

woltersumNieuwe ronde, nieuwe kansen. Dus ook voor de op 18 juni 1919 opgerichte SV Woltersum. De voetbalclub uit de gemeente Ten Boer keert terug als vijfdeklasser. Woltersum is ingedeeld in 5F, die uit 13 clubs bestaat. De 12 tegenstanders komen uit de oostelijke helft van de provincie Groningen.

De withemden openen zondag in Woldendorp tegen WEO. Op 12 september komt Oosterhoek naar het sportpark aan de Dobbestraat 17 in Woltersum, dat op de derde speeldag DWZ in Veendam bezoekt. Op 26 september volgt de ontmoeting Woltersum-Drieborg.

In 2009 bestond SV Woltersum 90 jaar. De omnisportvereniging biedt het volgende pakket: voetbal, gymnastiek (voor kinderen en ouderen), volleybal, jeu de boules, badminton, steps en aerobics.

In 2006 degradeerden de voetballers naar de zesde klasse. Afgelopen seizoen legden ze in ‘D’ beslag op de achtste plaats. Omdat de zesde klasse voltooid verleden tijd is, ‘promoveert’ het eerste elftal automatisch naar de vijfde klasse. Nieuwe hoofdtrainer van Woltersum is René de Vries. Hij treedt in de voetsporen van Ronald Bouwman. Deze huidige oefenmeester van Farmsum was van 2006 tot medio 2010 actief in Woltersum. Met uitzondering van het seizoen 2008-2009 toen Krijno Bos zich over de selectie ontfermde.