Farmsum kan goed met de buren overweg

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Farmsum,,Wij zijn Farmsum en kennen onze beperkingen. Gemakkelijk krijgen we het niet, maar met voldoende inzet en enthousiasme zie ik voor ons een leuke rol weggelegd.’’ Dat zegt Gea Visscher-van Loon, die als voorzitter bezig is aan haar derde seizoen.

Sindsdien is er op sportpark Tuikwerd aan titels en promoties geen gebrek. Zo promoveerde de hoofdmacht van de zesde naar de vierde klasse, waarin de Farmsumers onder meer stadgenoot Neptunia treffen. Overigens is de jeugd van Farmsum en Oosterhoek samengegaan. In totaal gaat het om vijf teams. ,,We kunnen goed met onze buren opschieten’’, zegt Gea Visscher, in het dagelijks leven journaliste van De Veendammer. Inmiddels stuurt haar club aan op een verdere samenwerking. ,,Dat zou heel goed tot een fusie kunnen leiden’’, beaamt ze. ,,We anticiperen op de komende ontwikkelingen in de gemeente Delfzijl.’’

In het typische mannenwereldje heeft ze haar draai gevonden. ,,Meestal is het leuk om voorzitter te zijn. Je weet waar je het voor doet. Mijn dochters Linda en Leonie voetbalden hier al, zó kwam ik met Farmsum in contact. Eén keer ben ik in de bestuurskamer overgeslagen. Een man kwam binnen en gaf iedereen een hand, behalve mij. Kennelijk dacht-ie dat ik bij één van de mannen hoorde’’, lacht de 57-jarige inwoonster van Delfzijl. Bij Farmsum is hoofdtrainer Ron Visscher opgevolgd door Ronald Bouwman (ex-Woltersum). ,,Op mij komt-ie over als competent, enthousiast en gedreven’’, vindt de preses. Farmsum opent de competitie op 5 september thuis tegen VAKO. Rest te vermelden dat Taxi van Dijk zich voor drie jaar als hoofdsponsor aan de club heeft verbonden.