Pelikanen blazen niet te hoog van toren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

DePelikanenUithuilen en opnieuw beginnen. Ook in het amateurvoetbal is het een gevleugelde kreet. Bij De Pelikanen weten ‘ze’ er alles van. In plaats van te profiteren van de versterkte promotie zingt de hoofdmacht van de Damster zaterdagvereniging juist een toontje lager. De degradatie uit de derde klasse betekende dan ook een fikse streep door de rekening. Of de gevoelige dreun overwonnen is, zal de (nabije) toekomst uitwijzen. Slechter en ongelukkiger dan tijdens de vorige competitie kan bijna niet.

Aan de hoofdtrainer zal het niet liggen. Ras-Damster Jan Medema is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen. Daarnaast runt de 57-jarige oefenmeester met stadgenoot Gerard Zeeman Voetbalschool Eemsmond (www.voetbalschooleemsmond.nl). Medema volgde medio 2008 Jan Potma op. Een jaar daarvoor waren de Peli’s nog tweedeklasser, want ook op het Burgemeester Welleman Sportpark aan de Burgemeester Klauckelaan kan het verkeren… De buren (lees: vv Appingedam) kunnen erover meepraten.

De Pelikanen werd opgericht op 15 september 1951. Volgend jaar bestaat de club van voorzitter Abel Mannes dus 60 jaar. Uiteraard zou promotie het mooist denkbare geschenk betekenen. De klasse 4C telt 14 clubs, die vanaf 4 september 26 competitieduels afwerken. Daarin kan De Pelikanen de borst natmaken. In de vele streekderby’s, zoals tegen De Fivel, Poolster, Godlinze en Stedum, zijn de rood-witten namelijk de te kloppen ploeg. De Pelikanen begint zaterdag in en tegen Ezinge. Volgende tegenstanders zijn Stedum (thuis), VVS (in Oostwold) en De Fivel (thuis). De openingsserie geeft ongetwijfeld een indicatie van de Damster mogelijkheden.